-+

Nu kan du följa Marbenius Picture på Facebook!
Här hittar du de senaste blåljusbilderna och en kort informationstext om händelsen som Marbenius Picture dokumenterat.

Sidan uppdateras vid mån av tid!

 


2020-02-14, Välkommen till AnebyNytt.se

AnebyNytt växer och flyttar till ny adress! På den nya webbplatsen finns mer än bara Blåljusnytt, exempelvis finns det evenemangskalender, dagens lunchutbud, Anebyrelaterad musik och mycket mer.

Välkommen till www.anebynytt.se, för att komma dit klickar du på AnebyNytt loggan till höger.

2020-02-04, Singelolycka, Sunhultsbrunn

Räddningstjänst från Aneby, ambulans och polis fick vid 9:30-tiden larm om en singelolycka.

Olyckan hade inträffat på riksväg 32, i höjd med Hattarp, mellan Marbäck och Sunhultsbrunn.

De två personerna som färdades i bilen blev kontrollerade av ambulanspersonal på plats, de behövde inte transporteras till sjukhus. Vägen förbi olycksplatsen var under räddningsarbetet vissa perioder avstängd.

2020-01-20, Singelolycka, Bredestad

Räddningstjänsten i Aneby, ambulans och polis fick vid 20-tiden larm om en singelolycka.

Olyckan inträffade vid Bredestad, på Anebyavfarten av riksväg 32. En bil hade kört in i ett vägmärke. Personen hade tagit sig ut ur fordonet innan räddningsenheter anlände. Oklart skadeläge.

2020-01-19, Singelolycka, Flisby

Räddningstjänst från Nässjö och Anneberg larmades tillsammans med ambulans och polis vid 14:40-tiden till en singelolycka.

Olyckan där en personbil kört av vägen och hamnat stående på sidan i diket inträffade vid Hjortholmen mellan Flisby och Anneberg.

Personen som färdades i bilen har förts med okända skador med ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö. På olycksplatsen var det halt väglag.

2020-01-17, Singelolycka, Sunneränga

Vid 12-tiden fick räddningstjänsten i Aneby tillsammans med ambulans och polis rycka ut till en singelolycka på riksväg 32.

Olyckan inträffade i södergående fil mellan Bredestad och Sunneränga. En skåpbil hade hamnat i mitträcket. Föraren fick med okända skador föras till sjukhus med ambulans. Södergående fil var avstängd under räddningsarbetet.

2020-01-13, Bilbrand, Vireda

Räddningstjänsten i Aneby fick vid 17-tiden rycka ut till en bilbrand vid Vireda.

Vid räddningstjänstens framkomst hade personer som befann sig i närheten redan lyckats släcka branden som var i motorutrymmet i bilen. Ingen person kom till skada.

2020-01-02, Singelolycka, Sunhultsbrunn

Vid 9-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka på väg 979, mellan Sunhultsbrunn och Frinnaryd.

Olyckan inträffade straxt utanför Sunhultsbrunn. Personen som färdades ensam i fordonet behövde inte medfölja till sjukhus. På olycksplatsen var det halt väglag.

2019-12-28, Containerbrand, Aneby

Räddningstjänsten i Aneby fick vid 21-tiden rycka ut till återvinningsstationen vid korsningen Österlånggatan/ Tomtebogatan i centrala Aneby.

En förbipasserande hade slagit larm då det brann i en container. Innan räddningstjänsten anlände hade personer i närheten försökt att släcka branden med vatten. Brandorsaken är oklar.

2019-12-02, Trafikolycka, Boafall

Flertalet räddningsenheter larmades till en allvarlig trafikolycka på länsväg 132 straxt före kl 14.

En personbil och en fyrhjuling var inblandade i olyckan. Trafikolyckan inträffade i höjd med Boafall mellan Aneby och Lekeryd.

Vägen förbi olycksplatsen stängdes av helt under räddningsarbetet.

Polisen uppger att mannen som fädades på fyrhjulingen har avlidit av sina skador. Personen som ensam färdades i personbilen kontrollerades på sjukhus med har fysiskt inte skadats allvarligt.

2019-11-29, Viltolycka, Bälaryd

Aneby räddningstjänst fick tillsammans med ambulans rycka ut vid 07:30-tiden på fredagsmorgonen till en trafikolycka på väg 975 mellan Bälaryd och Ryd där en personbil krockat med en älg.

Personen som färdades ensam i fordonet undersöktes av ambulanspersonal på plats, men behövde inte medfölja till sjukhus. Eftersöksjägare rekvireras till platsen då älgen med okända skador försvann till skogs.

2019-11-07, Singelolycka, Aneby

Vid 17:15-tiden larmades ambulans, polis och räddningstjänst till en singelolycka i centrala Aneby.

Av okänd anledning hade föraren av en personbil tappat kontrollen över sitt fordon, rammat ett staket för att slutligen hamna i hus.

Bilen blev stående halvt inne i ett förråd som ligger i anslutning till en bostadsfastigenhet.

Singelolyckan inträffade vid korsningen Österlånggatan / Hallgatan. Enligt uppgifter ska bilen kommit söderifrån och kört in mot samhället.

Personen som färdades ensam i fordonet hade tagit sig ur själv innan första räddningsenheten anlände. Oklart skadeläge på den drabbade. Inga andra personer ska ha kommit fysiskt till skada. Polisen utreder olyckan.

2019-09-16, Trafikolycka, Sunhultsbrunn

Flertalet räddningsenheter larmades vid 09:20-tiden till en trafikolycka på väg 32 staxt söder om Sunhultsbrunn.

Det var två personbilar som kolliderat. Vid olyckan började den ena bilen att brinna.

Den brinnande bilen blev stående halvvägs ner i diket medans den andra inblandade bilen blev stående på vägen.

I de två bilarna färdades tre personer, samtliga hade tagit sig ut ur fordonen själva innan räddningsenheterna anlände.

Efter olyckan och innan räddningsenheterna kommit fram satte sig de inblandade i en annan personbil som stannat till vid olycksplatsen. Oklart skadeläge på de inblandade.

Tre ambulanser, polis och räddningstjänst från Aneby och Tranås larmades ut till olyckan.

Under räddningsarbetet stängdes vägen av förbi olycksplatsen av.

2019-09-08, Cykelolycka, Sunneränga

Ambulans och räddningstjänst larmades straxt innan klockan nio på söndagsmorgonen till riksväg 32 där en person hade cyklat omkull med sin cykel.

Personen som av okänd anledning cyklat omkull fördes med okända skador till Höglandsjukhuset i Eksjö med ambulans. Vägen förbi olycksplatsen vid Sunneränga mellan Eksjö och Aneby var avstängd för trafik under räddningsinsatsen.

2019-08-21, Trafikolycka, Aneby

En trafikolycka mellan två personbilar inträffade vid 8-tiden på onsdagsmorgonen.

Olyckan inträffade på genomfartsleden i korsningen av väg 132 och Järnvägsgatan i Aneby.

En person färdades i vardera bil. Räddningstjänst från Aneby, ambulanser och polis larmades till platsen.

Vid olyckan blev den ena bilen liggandes på sidan. Personen i den bilen fick hjälpas ut och efter det föras med okända skador i ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö. Den andra personen klarade sig undan fysiska skador.

2019-08-16, Trafikolycka, Säby

Straxt före klockan 10 på fredagsförmiddagen inträffade en allvarlig trafikolycka på väg 32 vid Säby utanför Tranås.

En lastbil och en personbil krockade i korsningen mellan väg 32 och väg 133.

Ett stort räddningspådrag blev det när flertalet ambulanser, poliser och räddningstjänst larmades till olycksplatsen, däribland Aneby räddningstjänst.

Vid olyckan hamnade personbilen i diket och lastbilen stod kvar på vägen. De två personerna som färdades i personbilen blev enligt uppgifter avförda med allvarliga skador med ambulans till sjukhus.

Vägarna förbi olycksplatsen stängdes av under räddningsarbetet. Trafiken i norrgående fil på väg 32 kunde släppas på emellanåt.

Polisen förhörde vittnen på plats och kommer utreda varför olyckan inträffade.

2019-08-01, Singelolycka, Aneby

Vid 21:30-tiden larmades räddningsenheter till Svartån vid Skolgatan i Aneby där en personbil kört ner i Svartån.

Föraren av bilen tappade av okänd anledning kontrollen över sin bil, körde in i Svartåparken för att slutligen hamna i ån.

Räddningstjänst från Aneby, ambulans och polis larmades till platsen. När räddningstjänsten kontrollerat fordonet konstaterades att bilen var tom på människor.

Folk som observerat olyckan såg en blöt person lämna olycksplatsen till fot.

Räddningstjänsten sökte i ån efter eventuella fler personer som färdats i bilen. Vid bilfärden i Svartåparken har även delar på ett träd skalats av. Oklart om det blev några personskador.

Enligt polisen har bilägaren anmält bilen stulen. Polisen söker efter föraren och har efter bärgning tagit bilen i beslag för att göra en teknisk undersökning.

2019-07-20, Trafikolycka, Vireda

Vid 19:30-tiden på fredagskvällen valde en bilist att inte stanna på polismans tecken, vilket resulterade att polisen gjorde ett efterföljande. Foto: Maria Lundblom Bäckström

Efterföljandet påbörjades norr om Vireda med riktning mot Vireda. Vid Vireda kyrka kunde föraren inte klara av korsningen mot Vireda utan körde av vägen, bilen voltade och blev till sist ståendes ute i en kohage. Foto: Maria Lundblom Bäckström

Föraren som färdades ensam i fordonet greps på olycksplatsen av polis. Den gripne är misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri samt vårdslöshet i trafik. Med nacksmärtor fördes personen med ambulans till sjukhus. Foto: Maria Lundblom Bäckström

2019-07-19, Brand i flerfamiljshus, Eksjö

Vid 17:30-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en brand i en fastighet på Södra Storgatan i Eksjö.

När räddningstjänsten anlände brann det på vinden i fastighet, lågor slog ut genom taket och rökutvecklingen var kraftig.

Räddningstjänsten i Aneby var en av flera stationer som larmades till platsen. Flertalet ambulanser och poliser styrde även de mot den branddrabbade fastigheten.

Personer i den drabbade fastigheten samt i närliggande lägenheter i området evakuerades i ett tidigt skede. Inga personer ska fysiskt ha kommit till skada.

På grund av den kraftiga rökutvecklingen skickades ett VMA-meddelande ut till personer som befann sig i Eksjö.

Räddningstjänsten använde sig bland annat av stegbilar för att komma åt branden. Fastigheten fick omfattande skador.

2019-05-12, Trafikolycka, Knohult

Vid 21-tiden fick räddningstjänst från Aneby och Anneberg, ambulans och polis rycka ut till en trafikolycka mellan två personbilar.

Olyckan inträffade vid Knohult mellan Lekeryd och Aneby på länsväg 132. När den ena bilen som kom körandes mot Aneby fick bromsa för ett rådjur körde bilen som kom körandes bakom in i bakänden på den första bilen.

Enligt uppgifter till Smålands-Tidningen fick två personer föras med ambulans till sjukhus. Vägen var avstängd under räddningsinsatsen.

2019-05-12, Brand, Aneby resecentrum, Aneby.

Aneby räddningstjänst fick tillsammans med polis vid 20:30-tiden bege sig till det östra tornet vid järnvägsstationen i Aneby där ett automatlarm utlösts.

På plats kunde konstateras att det var rökutveckling från rummet som ligger i anslutning till hissen på markplan.

Foto: Läsarbild

Efter att branden som startat av okänd anledning hade lokaliserats till ett ventilationsutrymme kunde branden släckas och röken ventileras ut.

Räddningstjänsten kontrollerade så att inte branden spridit sig till övriga tornet. För säkerhetsskull bevattnades området runt den aktuella brandplatsen.

2019-04-24, Brand i terräng, Marbäck

Vid 13-tiden larmades räddningstjänsten från Aneby, Tranås och Eksjö till Marbäck där det brann i terrängen.

Det var ett område intill Marbäcks kyrka som brann.

Då det blåste rejält var spred sig elden fort.

Det är väldigt torrt i terrängen nu vilket gör att en gnista fort kan sprida sig till ett större område.

När räddningstjänsten omringat platsen där elden härjade fick de fort läget under kontroll.

Personer i närheten som uppmärksammat branden hade tillgång till brandsläckare vilket gjorde att branden dämpades något innan räddningstjänsten anlände.

Brandmännen lyckades begränsa branden till en mindre yta. På Marbenius Pictures sida på YouTube finns film från branden, välkommen dit!

2019-04-24, Träd över väg, Sunneränga

Räddningstjänsten i Aneby fick under eftermiddagen ta hand om nedblåsta träd som hamnat på vägbanan. Detta träd låg på väg 964 vid Sunneränga.

Detta träd hade blåst ner vid väg 32 mellan Blå Grindar och Bredestad och låg med toppen över norrgående vägbana. Viltstängslet hade även skadats.

2019-04-23, Brand i terräng, Haurida

Räddningstjänsten i Aneby larmades vid 13-tiden till brand i terräng vid Bohult utanför Haurida.

Brandplatsen var vid en kraftledningsgata. Orsaken till branden är okänd. Initialt larmades även Huskvarna räddningstjänst.

För att bekämpa branden fanns vatten i en intilliggande bäck som kom från den närliggande sjön Ruppen.

Det är just nu väldigt torrt i skog och mark så spridningsrisken om en brand startar är mycket stor. Från midnatt onsdagen den 24 april har det beslutats om eldningsförbud i Jönköpings län, berättar insatsledare Tobias Arvåsen.

2019-04-10, Singelolycka, Sund

Vid 06:30-tiden på onsdagsmorgonen larmades räddningsenheter till en singelolycka på väg 132.

Olyckan hade inträffat vid Sund mellan Aneby och Jönköping. Föraren som färdades ensam i fordonet, var inte fastklämd men fick hjälpas ut ur bilen av räddningspersonal innan vidare transport med ambulans till sjukhus.

På vägbanan var det fläckvis väldigt halt vilket gjorde att räddningspersonal på plats misstänkte att det kan ha varit en bidragande orsak till olyckan.

Föraren kom körandes i riktning mot Jönköping när bilen gick av vägen och hamnade liggandes på taket i diket.

Till platsen larmades räddningstjänst från Aneby och Jönköping, ett par ambulanser från Nässjö samt polis som anlände med två bilar. Vägen var delvis avstängd för trafik under räddningsinsatsen.

2019-02-26, Mopedolycka, Aneby

Räddningsenheter fick vid 9:30-tiden rycka ut till en trafikolycka i korsningen Österlånggatan / Kyrkogatan. Foto: Linda Malmborg

Det var föraren till en moped som tappat kontrollen över sitt fordon och kört omkull. Personen fördes fick med okända skador föras med ambulans till sjukhus. Vägen förbi olycksplatsen var avstängd under räddningsarbetet. Foto: Linda Malmborg

2019-02-24, Singelolycka, Sunhultsbrunn

Aneby räddningstjänst ryckte för första gången ut från sitt nya Blåljushus vid 16-tiden. Tillsammans med polis och ambulans fick de bege sig till en singelolycka på väg 32 vid 16-tiden.

Av okänd anledning tappade föraren kontrollen över sin bil och hamnade i diket. Bilisten som kom körandes åt Eksjö-hållet blev efter att bilen kommit över på motsatt vägbana till sist stående i diket med fronten åt Tranås-hållet.

I bilen färdades två personer, ingen av dem ville följa med till sjukhus. Vägen förbi olycksplatsen var till en början helt avstängd för trafik.

2019-02-22, Invigning av Aneby Blåljushus

Idag var det invigning av Aneby Blåljushus. Samhällsbyggnads- chef Michael Wirestam, kommunstyrelsens ordförande Beata Allen samt Räddningschef Bo Christensson hjälptes åt när bandet skulle klippas.

Efter att bandet klippts och en fanfar spelats på trumpet backade brandbilarna in i garaget.

Arkitekt till Aneby Blåljushus är Thomas Spjuth. Här ses huset som det ser ut från Stigbergsvägen.

Här är baksidan som ligger mot Lövsta industriområde. Det första spadtaget till bygget togs i september 2017.

Besökarna fick en rundvandring i det nya blåljushuset. Ett stort lyft från den gamla stationen kunde höras nämnas i vimlet.

En glad och nöjd räddningschef tog stolt emot gästerna när de anlände till det fina Blåljushuset där räddningstjänsten, polis och ambulans ska finnas.

Kommunstyrelsens ordförande Beata Allen samtalar med styrkeledare Mikael Fyhr och brandman Tommy Franzén. Värt att nämna är att Tommy varit brandman i Aneby kommun i beundransvärda 39 år.

Samhällbyggnads- chefen under samtal med brandman Roger Gillberg.

En stolt Michael Wirestam höll ett tal under invigningen.

I vilmlet kunde även förra räddningschefen Tommy Gustafsson ses.

På en vägg fanns personalen avfotograferade, även en tavla där en brandman släcker en eld fanns på en vägg. Bilderna tagna av Tobias Marbenius =) En officiell invigning med öppet hus blir det den 6 april. I samband med den kommer en fotoutställning signerad Marbenius att hållas. Mer info kommer.

2019-02-01, Singelolycka, Flisby

Aneby räddningstjänst larmades ut till en singelolycka vid 14-tiden.

Det var på väg 961 mellan Tofta och Mjölarp utanför Flisby som singelolyckan inträffade. Föraren av en personbil körandes mot Mjölarp tappade kontrollen över sin bil, fick sladd och hamnade med bakdelen åt körriktningen.

Vägen stängdes av för trafik under räddningsarbetet. Personen som färdades ensam i fordonet klarade sig undan skador. Bilen som gjort en lättare avåkning kunde enkelt dras upp ur diket av räddningstjänsten.

2019-01-24, Singelolycka, Sunhultsbrunn

En singelolycka inträffade vid 13:30-tiden på riksväg 32 mellan Vrangsjö och Sunhultsbrunn.

Föraren som var ensam i bilen tappade kontrollen över sitt fordon och hamnade ståendes vid sidan av vägen. Räddningstjänsten från Aneby, polis och ambulans larmades till olyckan.

Under tiden räddningsarbetet pågick var vägen förbi olycksplatsen delvis avstängd för trafik. Ingen person behövde medfölja till sjukhus.

2019-01-18, Singelolycka, Aneby

Aneby räddningstjänst larmades ut vid 20-tiden på fredagskvällen till en singelolycka.

Olyckan hade inträffat på Järnvägsgatan under bron till länsväg 132. Föraren av en personbil hade tappat kontrollen över sin bil, kört av vägen och åkt upp på slänten intill brofundamentet vilket ledde till att bilen hamnade på sidan innan den åter kom ner på samtliga hjul igen.

I bilen färdades tre personer, ingen av dem kom till skada. Räddningstjänsten fick sanera på platsen. Bilen fick bärgas.

2019-01-04, Trafikolycka, länsväg 986, Hullaryd

Vid 07:30-tiden på fredagsmorgonen larmades Aneby räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka.

Trafikolyckan inträffade mellan Hullaryd och Linderås på länsväg 986. En personbil körde in i ett stillastående lastbilssläp.

I personbilen som var på väg i färdriktning mot Linderås färdades en person. Personen var vaken och talbar när räddningsenheter anlände.

När olyckan inträffade var det mörkt ute och lastbilssläpet som stod delvis på vägen var svår att upptäcka. Vid olyckstillfället ska personbilen enligt uppgift även ha fått möte, vilket försvårade sikten framåt.

Vägen förbi olycksplatsen var helt avstängd under räddningsinsatsen. Bärgare rekvireras till de drabbade fordonen. Polisen utreder olyckan.

2048-12-21, Singelolycka, Aneby

En singelolycka inträffade på länsväg 132 vid 11-tiden.

Olyckan dit räddningstjänst, ambulanser och polis larmades inträffade nära västra infarten till Aneby samhälle.

I bilen som hamnat på sidan i diket färdades en kvinna och två mindre barn. Ingen av dem verkat lyckligtvis skadat sig fysiskt.

Bilen som stod ostadigt på sidan vältes till rätta igen av räddningstjänsten. Bärgare rekvireras till platsen.

Personerna som färdades i bilen undersöktes av ambulanspersonal. Oklart om någon av dem behövde sjukhusvård. Initialt var vägen förbi olycksplatsen avstängd för trafik under räddningsarbetet.

2018-12-18, Trafikolycka, Bälaryd

Räddningstjänst från Aneby, ambulans och polis larmades vid 18:30-tiden till en trafikolycka på väg 132.

En traktor och en personbil hade krockat. I bilen färdades 5 personer varav tre var barn. I traktorn färdades en person. Olyckan inträffade vid Bälaryd.

Alla de inblandade personerna verkat klara sig undan fysiska skador. Vägen förbi olycksplatsen var avstängd för trafik under räddningsarbetet.

2018-12-06, Singelolycka, Skärsjö

En singelolycka inträffade vid Skärsjö på väg 961 straxt före klockan 06 på torsdagsmorgonen.

Föraren som färdades ensam i fordonet klarade sig undan skador. På olycksplatsen var det halt väglag.

2018-12-05, Singelolycka, Aneby

Föraren av en personbil krockade med en lyktstolpe vid 08:30-tiden. Olyckan inträffade vid rondellen i centrala Aneby. Oklart skadeläge. Foto: Läsarbild

2018-11-15, Farligt utsläpp, Bälaryd

Vid bärgningen av en personbil som voltat av väg 132 vid Bälaryd hamnade drivmedel på vägbanan.

Räddningstjänsten larmades om saneringshjälp vid 9-tiden. Trafikolyckan när personbilen körde av vägen inträffade dock för en tid sen och har sedan blivit liggandes kvar på platsen.

Den kvaddade bilen som låg på taket i terrängen var svår att upptäcka från vägen. Då räddningsenheter inte larmades ut när olyckan inträffade finns inga uppgifter om hur många som färdades i bilen och om det uppstod några personskador.

Efter att räddningstjänsten sanerat vägbanan återvände enheterna åter till stationen. Väg 132 var vid olycksplatsen avstängd på en körbana under saneringsarbetet.

2018-11-13, Singelolycka, Vrangsjö

Aneby räddningstjänst, ambulans och polis fick vid 8:20-tiden på tisdagsmorgon rycka ut till en singelolycka på väg 32.

Olyckan hade inträffat vid Siggarp mellan Aneby och Sunhultsbrunn. Föraren av en personbil som kom åkandes i södergående riktning har av okänd anledning tappat kontrollen över sin bil och hamnat i diket.

Föraren som var vaken och talbar hade själv kunnat ta sig ur fordonet innan räddningsenheterna anlände.

Med okända skador fördes den drabbade med ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö.

Under räddningsarbetet stängdes till en början vägen förbi olycksplatsen av för trafik. Till bilen rekvireras bärgare.

2018-11-11, Singelolycka, Vrangsjö

En förare av en personbil tappade vid 16-tiden kontrollen över sitt fordon och hamnade i diket.

Olyckan inträffade på väg 32 mellan Aneby och Sunhultsbrunn, närmare bestämt mellan infarterna till Bondarp och Tackarp.

Föraren som färdades ensam i bilen behövde inte medfölja till sjukhus. Tranås räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. På grund av olyckan uppstod långa köer.

2018-11-02, Singelolycka, Sunhultsbrunn

Vid 08:30-tiden inträffade en singelolycka på väg 32 straxt söder om Sunhultsbrunn. Räddningstjänsten från Tranås, ambulans och polis larmades till platsen.

Föraren som färdades ensam i bilen klarade sig undan skador. Bilens skador blev däremot omfattande. Vägen var helt eller delvis avstängd under räddningsarbetet.

2018-10-31, Farligt utsläpp, Aneby

Räddningstjänsten i Aneby fick vid 10:30-tiden åka ut och sanera efter att ett utsläpp av farligt ämne upptäckts utanför ett flerfamiljshus på Lundmarksgatan i Aneby.

Utsläppet som var av mindre omfattning sanerades med hjälp av saneringsmedel.

2018-10-27, Trafikolycka, Förås, Nässjö

En skåpbil krockade vid 4-tiden natten mot lördag med en skock kor. Chauffören som färdades ensam hade själv tagit sig ur fordonet när räddningspersonal anlände.

Olyckan inträffade på väg 961 mellan Flisby och Solberga. Initialt larmades ambulans och polis tillsammans med räddningstjänst från Anneberg, Nässjö och Aneby. Ambulans och Annebergs räddningstjänst tog hand om ärendet och de andra fick vända åter till stationen.

På olycksplatsen var det pga nattens vita nederbörd väldigt besvärligt väglag. Kossorna som var 4-5 st i antal hade lämnat olycksplatsen när räddningspersonal anlände, ägaren till dessa kallades till platsen. Bilen bärgas.

2018-10-12, Trafikolycka, Säby, Tranås

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 07:45-tiden på fredagsmorgonen till en trafikolycka.

En personbil och en lastbil hade krockat på väg 32 vid Säby. Olyckan inträffade då personbilen svängde ut på 32an från Adelövshållet samtidigt som lastbilen kom på 32an från Tranåshållet.

I personbilen färdades två personer som fick föras till sjukhus med okända skador. I lastbilen färdades en person som inte behövdes transporteras till sjukhus. På platsen var det väldigt dimmigt.

I trafiken förbi olycksplatsen blev det stora störningar med långa köer.

2018-10-11, Uppvisning, Aneby

Räddningstjänsten i Aneby hade på morgonen en uppvisning för eleverna i årskurs 5 på Furulidskolan i Aneby. Fler bilder därifrån ser du hos oss på Facebook och Instagram.

2018-10-07, Brand i lägenhet, Aneby

Räddningstjänsten i Aneby larmades vid 7-tiden till ett flerfamiljshus på Köpmansgatan i Aneby.

Förbipasserande slog larm till SOS när de kände röklukt och hörde hur brandvarnare tjöt i fastigheten. När räddningstjänsten anlände kunde de lokalisera rök och ljud till en lägenhet i fastigheten.

I lägenheten brann det i köket vid spisen. Räddningstjänsten kunde fort få branden under kontroll.

Räddningstjänsten i Aneby fick förstärkning till platsen av en stegbil från Eksjö.

Räddningstjänsten kontrollerade så att branden inte spridit sig i huset samt ventilerade ut röken ur fastigheten. Enligt uppgift ska ingen person kommit till skada.

2018-09-26, Träd över väg, Torstrop

Räddningstjänsten från Aneby fick vid 11-tiden rycka ut mot Bälaryd och göra väg 132 vid Torstrop farbar igen efter att ett träd blåst ner över vägbanan.

2018-09-25, Singelolycka, Sunhultsbrunn

Vid 15:30-tiden larmades Räddningstjänsten i Aneby och ambulans till en singelolycka på väg 32.

Mellan Sunhultsbrunn och Vrangsjö tappade föraren av en personbil kontrollen över sin bil och hamnade i diket.

Föraren som färdades ensam i bilen fördes med ambulans till Höglandssjukhuset för kontroll. Väg 32 var avstängd i ett körfält under räddningsinsatsen.

2018-09-12, Singelolycka, Sunhultsbrunn

Räddningstjänsten i Aneby larmades vid 14:30-tiden till en trafikolycka där en lastbil kört in i ett nedfallande träd. Foto: Frasse

Olyckan inträffade på Väg 32 mellan Sunhultsbrunn och Vrangsjö. Oklart om någon person kom till skada. Foto: Frasse

2018-09-08, Fordonsbrand, Lommaryd

Vid 13:30-tiden larmades räddningstjänsten i Aneby till en fordonsbrand i Lommaryd.

Vid framkomst visade sig att det brann i kupéutrymmet i en skåpbil. Insatsledare Tobias Arvåsen berättar att branden släcktes genom att använda sig av en pulverlans som man fört in i kupén.

Ingen person kom till skada, men fordonet fick omfattande skador.

2018-07-19, Singelolycka, Sund

Aneby räddningstjänst, ambulans och polis fick tillsammans med räddningstjänstens insatsledare från Jönköping vid 12-tiden rycka ut till en singelolycka.

Olyckan där en personbil var inblandad inträffade vid Sund på väg 132. I bilen färdades en person samt en hund, personen fördes med okända skador i ambulans till sjukhus. Hunden såg tillsynes oskadd ut och togs omhand av polisen.

Personbilen kom körandes i riktning mot Lekeryd när föraren tappade kontrollen över sin bil och körde ner en lycktstolpe, voltade och hamnade stående i diket.

2018-07-13, Brand i terräng, Aneby

Aneby räddningstjänst larmades vid 19:30-tiden på fredagskvällen till en brand i terrängen vid Grönkällegatan.

Innan räddningstjänsten anlände hade personer som observerat branden påbörjat släckning och därmed på ett föredömligt sätt förhindrat spridning av branden, berättar första insatsledare Daniel Berlin.

Det var på ett område uppskattningsvis 15x15 meter precis intill Grönkällegatan i en slänt som det brann. Hur branden startat var vid släckningstillfället oklart.

Räddningstjänsten fick fort branden under kontroll.

På grund av värmen och den torka som uppstått är det just nu stor fara för bränder i skog och mark.

18-06-27, Brand i ladugård, Flisby

Räddningstjänst från Aneby, Anneberg, Nässjö, Eksjö och Tranås larmades vid 16-tiden till en ladugårdsbrand vid Flisby mellan Aneby och Anneberg. Foto: Frasse

Byggnaden var övertänd när räddningstjänsten anlände. Ett 60-tal ungdjur befann sig i ladugården, ingen av dessa gick att rädda. Polisen ska göra en teknisk undersökning för att försöka fastställa brandorsaken. Foto: Frasse

2018-06-26, Brand i villa, Gripenberg

Ambulans och räddningstjänst från Tranås och Aneby larmades vid 14-tiden till en brand i en villa utanför Gripenberg.

Det var i fastighetens pannrum som det hade börjat brinna. Efter att branden var släckt sotade räddningstjänsten ur skorstenen, ventilerade ut röken och kontrollerade så att inte branden spridit sig.

2018-06-21, Trafikolycka, Blå grindar, Aneby

Räddningstjänst från Aneby och Tranås, flera ambulanser samt polis larmades straxt före klockan 18 till en trafikolycka vid Blå grindar utanför Aneby.

Tre personbilar var inblandade i olyckan och fyra peroner var drabbade. Två personer behövde föras till Höglandsjukhuset med ambulans, oklart skadeläge.

En av bilarna voltade och hamnade ståendes inne i en trädgård. De övriga två bilarna stod kvar vid vägen.

Olyckan inträffade i korsningen vid korsningen med gamla rv 32. Anledningen till olyckan var vid skrivande stund oklar.

Vägen förbi olycksplatsen var avstängd under räddningsarbetet. Samtliga bilar bärgades från platsen.

2018-06-20, Brand i villa, Aneby

Räddningstjänsten, ambulans och polis larmades vid 17-tiden till en brand i villa i Aneby.

Vid matlagning hade något fallerat så det hade börjat brinna på spisen.

I stundens hetta ådrog sig en person lättare brännskador på en hand. Den drabbade togs om hand av ambulanspersonal på plats och behövde inte medfölja till sjukhus.

Räddningstjänsten ventilerade ut röken och kontrollerade så att inte branden spridit sig vidare i huset.

2018-05-30, Trafikolycka vilt, Vireda

Ambulans, polis och Aneby räddningstjänst larmades vid 20:30-tiden till en trafikolycka mellan en älg och en skåpbil.

Olyckan inträffade på väg 986 mellan Vireda och Haurida. Personen som färdades ensam i fordonet blev undersökt av ambulanspersonal på plats och behövde inte medfölja till sjukhus.

Älgen blev liggandes precis bredvid vägbanan. Av kollisionen blev den så skadad att den dog direkt. Bilen bärgas från platsen. Enligt polisen finns ingen misstanke om brott.

2018-05-29, Brand i terräng, Gransnäs

Vid 14-tiden upptäckte en person en rökpelare från ön Söderön i Assjön och slog larm till SOS alarm.

Räddningstjänst från Aneby och Anneberg larmades till platsen. Vid Gransnäs ungdomsgård sattes en båt i så att brandmännen kunde ta sig ut till brandplatsen.

Vid framkomst visade sig rökpelaren komma från ett mindre område på ön, ca 20x30 meter, där det brann i terrängen.

Efter ett tag hade räddningstjänsten lyckats släcka ner branden och kunde åter styra mot fastlandet igen.

2018-05-26, Villabrand, Adelöv

Ambulans och räddningstjänst från Tranås och Gränna fick vid 15-tiden larm om att det brann i en villa i Adelöv.

På plats kunde räddningstjänsten konstatera att det var taket till farstukvisten som fattat eld och orsakat rökutveckling.

En boende i närheten som uppmärksammat rökutvecklingen använde i ett tidigt skede en pulversläckare och lyckades därmed begränsa branden på ett föredömligt sätt berättar räddningsledare Fredrik Larsson. När ambulanspersonalen kontrollerat att ingen skadats i branden begav de sig istället till ett närliggande matställe för att gå loss på menyn.

Vissa dagar kan det för ambulanspersonalen vara svårt att få tid för lunch, denna dag hade ingen av besättningen i Tranås ambulanser hunnit med sin lunch. Så när tillfälle gavs vid 16-tiden så var det bara att grabba tag i besticken - om det blev stekt strömming förtäljer inte historien.

2018-05-26, Utsläpp av diesel, Sunhultsbrunn

Aneby räddningstjänst fick vid 14:30-tiden bege sig till Sunhultsbrunn för att sanera ett mindre utsläpp av diesel.

2018-05-26, Anebydagen, Fredstorget, Aneby

Räddningstjänsten fanns på plats för att visa upp sig när Anebydagen ägde rum på Fredstorget i centrala Aneby.

På plats fick man träffa glada brandmän som visade brandbilen samt erbjöd barn och andra intresserade en åktur.

Besökarna fick även möjlighet att ta en åktur sittandes på släpet till räddningstjänstens fyrhjuling. Till synes på barnens mungipor var det ett uppskattat inslag på dagen.

2018-05-26, Trafikolycka, Hullaryd

Vid 11-tiden fick Aneby räddningstjänst, polis och ambulans rycka ut till länsväg 986 mellan Hullaryd och Frinnaryd där två mopedister krockat. Foto: Frasse

En person skadades och fick föras till Höglandssjukhuset för vård. Enligt polisen var den drabbade vaken och talbar men medtagen, klagade på smärtor vid revbenen. Foto: Frasse

2018-05-25, Bilbrand, Eksjö

Ett stort räddningspådrag blev det vid 13:30-tiden när en bil börjat brinna inne i en bilverkstad i Eksjö.

Bilen kunde släckas av rökdykare innan elden spred sig till fastigheten. Räddningstjänsten kontrollerade fastigheten så att elden inte fått fäste någonstans samt ventilerade ut röken.

Räddningstjänst från Eksjö, Hjältevad och Nässjö larmades till platsen, likaså ambulans och polis.

2018-05-10, Singelolycka, Bälaryd

Vid 13:30-tiden larmades Aneby räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka på väg 132.

En bilist som kom körandes från Aneby mot Jönköping tappade vid kurvan mellan Torstorp och Tolarp av okänd anledning kontrollen över sin bil och hamnade på sidan i diket.

Personen som färdades ensam i fordonet hade lyckats ta sig ut innan räddningsenheter anlände. Personen som var vaken och talbar fördes med okända skador till Höglandssjukhuset i Eksjö.

Bilen som hamnade på sidan i diket behövs bärgas från platsen.

Länsväg 132 förbi olycksplatsen var under räddningsinsatsen till en början helt avstängd för trafik.

2018-04-30, Soteld, Aneby

Räddningstjänsten fick vid 21-tiden på valborgsmässoafton rycka ut till en soteld i centrala Aneby.

Räddningstjänsten fick snabbt situationen under kontroll och kunde återvända till station.

2018-04-22, Brand i villa, Hultrum

Aneby, Gränna och Jönköpings räddningstjänst fick vid 21-tiden på söndagskvällen rycka ut till en villabrand i Hultrum mellan Vireda och Bunn.

Det var i fastighetens källare som det i pannrummet enligt Höglandsnytt tagit eld i aska. Ingen person kom till skada.

2018-04-13, Gräsbrand, Frinnaryd

Aneby räddningstjänst larmades vid 20-tiden till en brand utomhus i Frinnaryd.

Vid framkomst hade personer på plats redan släckt, men räddningstjänsten vattnade på extra för att förhindra så att elden inte skulle kunna blossa upp igen. Det som av okänd anledning börjat brinna var gräs och en bit staket i en trädgård.

2018-04-11, Brand i byggnad, Anneberg

Vid 15-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en brand i en byggnad på en gård mellan Anneberg och Solberga.

Vid framkomst av första räddningsenhet brann det redan genom taket på byggnaden. Räddningstjänst från Anneberg, Nässjö och Aneby larmades till platsen.

Räddningstjänsten fick se till så att inte elden spred sig till byggnader i närheten. Inga personer eller djur ska ha kommit till skada.

2018-04-02, Singelolycka, Boafall

Aneby räddningstjänst, ambulans och polis larmades straxt före kl 19 på måndagskvällen till en singelolycka på Länsväg 132.

Olyckan hade inträffat vid infarten till Stenkar mellan Bälaryd och Sund.

Vid framkomst av räddningsenheterna hade den eller de drabbade avvikit från olycksplatsen.

Oklart om någon person kommit till skada. Vägen förbi olycksplatsen var delvis avstängd under räddningsarbetet.

2018-03-05, Lastbilsolycka, Aneby

Vid 10:30-tiden larmades Aneby räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka med en lastbil.

Olyckan hade inträffat på Flisbyvägen precis utanför Aneby tätort. En lastbil lastad med wellpapp hade i det hala väglaget kanat av vägen och hamnat på sidan.

Chauffören som färdades ensam i fordonet hade själv lyckats ta sig ut innan räddningsenheter anlände. Personen blev undersökt på plats av ambulanspersonalen och behövde inte medfölja till sjukhus.

2018-03-03, Brand i bostad, Askeryd

Aneby räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 20-tiden på lördagskvällen till en brand i en bostad i Askeryd.

Det var vid ett elskåp i fastighetens källare som det hade börjat brinna. De som befann sig i huset hade själva kunnat släcka innan räddningstjänsten anlände. Räddningstjänsten vädrade ut röken och såg till att inte branden spridit sig. Ingen person kom till skada.

2018-02-25, Bussolycka, Aneby

Straxt före klockan 15 på söndagseftermiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka på Skolgatan i Aneby.

Trafikolyckan hade inträffat vid korsningen Konserthusgatan / Skolgatan. En buss hade kört på en annan buss bakifrån.

En del av de som färdades i bussen hade vid olyckan gjort sig illa och blev kontrollerade av ambulanspersonal, dock ska ingen ha blivit allvarligt skadad.

I samband med räddningstjänsten stängdes delar av Konserthusgatan av och trafiken på Skolgatan fick ta sig fram växelvis på en körbana.

På platsen var det väldigt halt.

2018-02-25, Drunkningstillbud, Aneby

Räddningstjänst och ambulans fick straxt före klockan 11 på söndagsförmiddagen larm om att en två personer och en hund hade gått igenom isen på Målqvistadammen i Aneby.

De drabbade hade lyckligtvis själva lyckats ta sig upp innan räddningstjänsten anlände. Hunden gick igenom isen först, sedan hundägaren då hunden skulle räddas, och sist en tredje person som skulle hjälpa till de nödställda.

De drabbade fick hjälp av räddningstjänsten med att ta sig till en närliggande bostad där ambulanspersonal kontrollerade de drabbade. De behövde inte medfölja till sjukhus.

2018-02-19, Viltolycka, Lommaryd

Aneby räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en viltolycka vid Hökhult vid Lommaryd vid 07-tiden.

En skåpbil hade kolliderat med en älg. Personen som färdades ensam i fordonet klarade sig undan skador. Älgen avvek från platsen och eftersöks av eftersöksjägare.

2018-02-19, Trafiklolycka, Vrangsjö

Vid 06:30-tiden larmades Aneby räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka mellan två personbilar.

Olyckan inträffade på Riksväg 32 vid Vrangsö mellan Marbäck och Sunhultsbrunn.

Efter att de två mötande bilarna kolliderade hamnade de i diket på var sin sida om vägen. Den ena bilen blev stående nedanför en djup slänt.

Den andra bilen blev liggandes på taket. I bilarna färdades en person i vardera bil, båda hade lyckats ta sig ut ur bilarna innan räddningstjänsten anlände. Oklart skadeläge på de drabbade.

Morgontrafiken kunde vid räddningsinsatsen ta sig förbi olycksplatsen växelvis på en körbana.

2018-02-19, Singelolycka, Mjölarp

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 03-tiden natten mot måndag till en singelolycka vid Mjölarp utanför Flisby. Oklart skadeläge på den drabbade.

2018-02-16, Singelolycka, Marbäck

Aneby räddningstjänst larmades vid 19:15-tiden tillsammans med ambulans och polis till en singelolycka.

Olyckan inträffade vid Marbäck på Riksväg 32. Föraren av en personbil som kom körandes norr ut tappat kontrollen över sin bil i en skarp kurva, körde över motsatt körbana och hamnade i diket.

Personen som färdades ensam i bilen klarade sig undan skador. Halt väglag på olycksplatsen.

2018-02-10, Brand i flerfamiljshus, Huskvarna

Aneby räddningstjänst fick under lördagen bege sig till Huskvarna och hjälpa styrkorna som fanns på plats där att släcka en källarbrand i ett flerfamiljshus. Branden var på grund av den kraftiga rökutvecklingen svår att lokalisera. Ingen person kom till skada. Foto: Frasse

2018-02-02, Trafikolycka, Adelöv

Straxt efter kl 09 på fredagsmorgonen larmades Tranås räddningstjänst tillsammans med ambulans och polis till Adelöv.

Olyckan inträffade vid Adelövs kyrka. En buss, lastbil och någon typ av traktor var inblandade i olyckan.

När traktorn höll på att dra upp bussen som glidit ner i diket kom en lastbil uppe från backen och kunde då på grund av halkan inte stanna utan körde på traktorn som i sin tur körde på busschauffören.

Oklart hur skadad busschauffören blev, likaså traktorföraren. Lastbilschauffören klarade sig undan skador. Inga personer färdades som passagerare i bussen vid olyckstillfället. Mycket halt på platsen.

2018-01-27, Singelolycka, Karstorp

En bilist som kom körandes på väg 961 vid Karstorp mellan Aneby och Flisby tappade vid 15-tiden kontrollen över sin bil i det hala väglaget och hamnade med bilen på taket i diket.

Bilisten som färdades ensam i bilen kunde själv ta sig ur fordonet och sätta sig i en bil som stannat till vid olycksplatsen. Personen blev kontrollerad av ambulanspersonal som bedömde att den drabbade själv tillsammans med anhöriga som anlänt till platsen skulle uppsöka sjukhus för ytterligare kontroll.

2018-01-24, Bussolycka, Eksjö

Eksjö räddningstjänst larmades vid 15:45-tiden till Aborraviken i Eksjö där en buss av okänd anledning åkt in i en dieselpump på en mack.

Inga personer har skadats men vid olyckan blev det skador på både buss och dieselpump.

Olycka inträffade vid Preem-macken vid Aborraviken intill riksväg 32. Inget läckage uppstod vid olyckan.

2018-01-23, Singelolycka, Sund

Vid 19:40-tiden larmades räddningstjänst från Aneby och Jönköping samt ambulans och polis till en singelolycka på länsväg 132.

Olyckan inträffade vid Sund och infarten till Äng. Av okänd anledning hade en bilist av okänd anledning tappat kontrollen över sin bil och hamnat i diket. Föraren som färdades ensam i bilen fördes med okända skador till sjukhus.

2018-01-23, Brand i industri, Tranås

Vid 14:30-tiden larmades räddningstjänst och ambulans till en brand på en industri på Stoerydsvägen i Tranås.

En brand har enligt uppgifter startat vid en industriugn för att sen spridit sig upp till taket på fastigheten och orsakat kraftig rökutveckling.

Ett stort antal brandmän från flera stationer bekämpar branden. Branden i ugnen kunde snabbt fås under kontroll men spridningen till taket försvårade insatsen.

Vid den kraftiga rökutvecklingen har några personer inandats rök, men förutom det ska det ingen person kommit till skada. Ingen har behövt uppsöka sjukhus.

Brandmän från stationerna i Tranås, Aneby, Boxholm, Ydre, Forserum och Nässjö larmades till platsen för att bekämpa elden.

Släckningsarbetet beräknas fortgå tills imorgon.

2018-01-16, Singelolycka, väg 132, Aneby

Straxt efter kl 10 på förmiddagen larmades Aneby räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka på genomfartsleden på väg 132 vid Aneby.

I det hala väglaget hade föraren av en personbil tappat kontrollen över sin bil, kört av vägen och hamnat på taket nedanför en slänt.

Personen som färdades ensam i bilen hade själv kunnat ta sig ur innan räddningspersonalen anlände. Den drabbade fick med okända skador föras till sjukhus.

2018-01-16, Singelolycka, Solberga

Vid 9:30-tiden inträffade en singelolycka på väg 963 mellan Flisby och Solberga.

I det hala väglaget tappade av okänd anledning föraren av en personbil kontrollen över sitt fordon, körde av vägen och in i ett träd.

Personen som färdades ensam i bilen fick hjälpas ut ur bilen av räddningspersonal innan den drabbade kunde föras med ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö. Oklart skadeläge.

Vägen förbi olycksplatsen var helt avstängd under räddningsarbetet. När den skadade personen blivit avförd från platsen kunde en vägbana öppnas för växelvis trafik i väntan på bärgning av bilen.

2018-01-11, Brand, Gripenberg

Vid 17-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till Gripenberg där det enligt larmet till SOS slog ut lågor genom taket på en fastighet.

När räddningstjänsten anlände kunde de konstatera att det var en fullt utveckla brand i fastigheten.

Den eldhärjade fastigheten som ligger på Stationsvägen är klubbhuset till Gripenberg Bollklubb. Det går inte med säkerhet att säga om någon person befann sig i huset då branden utbröt, uppger polisen.

Då brandorsaken var oklar inledde polisen en förundersökning gällande mordbrand alternativt allmänfarlig vårdlöshet. Brottsmisstanken gällande mordbrand avskrevs senare och kvar finns nu misstanke om allmänfarlig vårdlöshet.

Räddningstjänst från stationerna i Aneby, Tranås och Ydre fanns på plats för att bekämpa elden. När släckningsarbetet är slutfört kommer fastigheten att spärras av i väntan på att en kriminalteknisk undersökning ska göras.

2018-01-10, Mord, Nässjö

Vid 13-tiden larmades ambulans och polis till en restaurang i centrala Nässjö där ett grovt våldsdåd hade inträffat.

På plats fann polis en allvarligt skadad person i 25-årsåldern. Ambulans tar hand om den skadade personen och för honom till Höglandssjukhuset i Eksjö.

Restaurangen utryms och ett större område runt brottsplatsen spärras av. Jakten på den misstänkta gärningsmannen påbörjas och en teknisk undersökning inleds.

Efter ett intensivt polisarbete kunde en person i 45-årsåldern gripas misstänkt för brottet.

Vid 17:30-tiden meddelar polisen att den allvarligt skadade 25-åringen till följd av sina skador har avlidit, anhöriga är underättade.

2017-12-18, Brand i villa, Aneby

Räddningstjänst, ambulans och polis fick straxt före klockan 15 på måndags -eftermiddagen larm om en brand i en villa i centrala Aneby.

En soffa hade börjat brinna, förmodligen har det spridit sig från en braskamin. Boende i huset har på ett föredömligt sätt lyckats släcka med hjälp av en handbrandsläckare innan räddningstjänsten anlände, berättar räddningschef Bo Christensson.

2017-12-12, Singelolycka, Sunhultsbrunn

Aneby räddningstjänst, ambulans och polis larmades straxt innan kl 07:00 till en singelolycka i höjd med Bondarp mellan Aneby och Sunhultsbrunn på riksväg 32.

En bilist som kom körandes söder ut tappade på grund av det dåliga väglaget kontrollen över sin bil och hamnade stående i diket med fronten norr ut.

Personen som färdades ensam i bilen hade själv kunnat ta sig ur fordonet innan räddningstjänsten anlände. Oklart skadeläge.

2017-12-12, Singelolycka, Vrangsjö

Straxt före kl 02:00 natten mot tisdag inträffade en singelolycka på riksväg 32 i höjd med Hattarp mellan Aneby och Sunhultsbrunn.

I det hala väglaget hade föraren av en personbil tappat kontrollen över sin bil och hamnat i diket. De två drabbade satt kvar i bilen när räddningstjänst, ambulans och polis anlände och fick lyftas ut genom bakluckan innan de kunde föras till Höglandssjukhuset i Eksjö.

Under tiden räddningsarbetet pågick var Riksväg 32 avstängd i båda riktningarna.

2017-12-11, Singelolycka, Ryd

Aneby räddningstjänst tillsammans med räddningsledare från Jönköping, ambulans och polis larmades vid 20:15-tiden till en singelolycka med en personbil.

Olyckan inträffade på väg 975 i höjd med Vaktholmen mellan Bälaryd och Ryd. I det hala väglaget hade föraren av en personbil tappat kontrollen över sin bil och hamnat med bilen liggandes på taket.

Personen som färdades ensam i fordonet blev kontrollerad på plats av ambulanspersonalen och behövde inte medfölja till sjukhus. Vägen förbi olycksplatsen var avstäng under räddningsarbetet.

2017-12-05, Trafikolycka, Marbäck

Vid 12-tiden inträffade en trafikolycka norr om Marbäck på riksväg 32.

En personbil åkandes i södergående fil har av okänd anledning kört in i bakänden på en lastbil.

Personen som färdades ensam i personbilen fördes med okända skador med ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö. Vägen förbi olycksplatsen var avstängd under räddningsarbetet.

2017-12-05, Rökutveckling, Aneby

Aneby räddningstjänst larmades 11:30-tiden till en fordonsbrand inne i en byggnad på Lövsta industriområde.

Varmgång i en motor hade orsakat kraftig rökutveckling. Ingen brand. Räddningstjänsten ventilerade ut röken.

2017-12-04, Singelolycka, Aneby

Straxt före klockan 12 fick Anebys räddningstjänst rycka ut till en singelolycka med en moped.

Mopedisten som kom körandes Hallgatan / Järnvägsgatan i centrala Aneby tappade kontrollen över sin moped och körde omkull. Vägbanan vid olycksplatsen var hal.

I samband med att mopeden slog i gatan fattade fordonet eld. Personen som färdades ensam på mopeden kunde själv förflytta sig från den brinnande mopeden innan räddningstjänsten anlände.

Oklart om mopedföraren kom till skada. Under räddningsinsatsen rådde begränsad framkomlighet förbi olycksplatsen.

2017-11-19, Singelolycka, Flisby

Räddningstjänst från Aneby och Nässjö, ambulans och polis fick straxt innan klockan 08:00 på söndagsmorgonen larm om en singelolycka.

Olycka inträffade på väg 951 vid Mjölarp utanför Flisby. En bil hade i det hala väglaget kört av vägen och hamnat med förarsidan i ett träd.

Föraren som färdades ensam i bilen satt fastklämd, så bilen fick klippas upp innan den drabbade kunde avföras med ambulans till sjukhus.

Vägen förbi olycksplatsen var avstängd under räddningsinsatsen.

2017-11-17, Singelolycka, Bälaryd

Straxt före kl 06:00 på fredagsmorgonen fick Aneby räddningstjänst tillsammans med ambulans och polis rycka ut på en singelolycka.

Olyckan inträffade vid Bälaryd mellan Aneby och Lekeryd på länsväg 132.

Enligt polisen hade bilisten väjt för ett rådjur och då tappat kontrollen över sin bil och voltat ut på ett gärde. På olycksplatsen var det fläckvis halt.

Personen som färdades ensam i bilen hade själv kunnat ta sig ur fordonet innan räddningstjänsten anlände. Föraren fördes med okända skador till Höglandssjukhuset i Eksjö.

2017-11-14, Singelolycka, Flisby

Aneby räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 15:15-tiden till en singelolycka på väg 961 i höjd med Flisby.

I det hala väglaget hade föraren av en personbil fått sladd och hamnat med bilen liggandes på taket i diket.

Föraren som färdades ensam i bilen var vaken och talbar när räddningstjänsten anlände, oklart skadeläge.

2017-11-13, Mord/dråp, Lekeryd

Efter att en person tidigt på söndagsmorgonen hittades död har polisen i Jönköpings län sedan dess arbetat med ett misstänkt mordfall.

Den avlidna personen som fortfarande inte är identifierad hittades i en bostad i Lekerydstrakten. Då polisen inte kunde utesluta att ett brott kunde ligga bakom dödsfallet spärrades bostaden av och en brottsplats- undersökning inleddes.

Polisen uppger att en man som är skäligen misstänkt för mord/dråp har idag på morgonen anhållits av åklagare. Tekniker har arbetat med att säkra eventuell bevisning och flera förhör har hållits angående händelsen.

Ungefär en kilometer från bostaden där den misstänkt mördade personen hittades har polisen även spärrat av ett område runt en cykel, om det tillhör samma ärende är oklart.

2017-10-23, Trafikolycka, Aneby

Vid 16:30-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till Storgatan i Aneby där en cyklist blivit påkörd av en bilist.

Personen som färdades på cykeln var till en början okontaktbar, under tiden räddningspersonalen arbetade på platsen vaknade den drabbade till. Cyklisten fördes med okända skador till Höglandssjukhuset i Eksjö.

Både cyklisten och bilisten kom åkande norr ut på Storgatan. Ingen av de inblandade är misstänkta för något brott, meddelar polisen. Under räddningsarbetet stängdes nedre delen av Storgatan av.

2017-09-27, Brand, Nässjö

Vid 17:30-tiden larmades räddningstjänst till en brand på en återvinningsstation vid Tuvegatan i Nässjö. När de första styrkorna anlände var branden redan fullt utvecklad med öppna lågor. En stor mörk rökpelare bildades på himlen. Ett viktigt meddelande till allmänheten har sänds ut med uppmaningen att skydda sig från röken. Foto: Fredrik Dahlgren

Räddningstjänst från flera stationer larmades till platsen. Aneby räddningstjänst kallades in under natten för att bistå med hjälp med släckningsarbetet samt att ge kollegor möjlighet till en stunds återhämtning. Foto: Frasse

2017-09-27, Trafikolycka, Sunhultsbrunn

En personbil och en husbil var vid 16:30-tiden inblandade i en trafikolycka. Olyckan inträffade på riksväg 32 mitt i Sunhultsbrunn.

Personbilen kom körandes från norr och husbilen från söder. Av okänd anledning krockade de båda och fordonen blev ståendes på vägen.

Föraren av personbilen fick hjälp av personer som befann sig i närheten med att få upp den intryckta bildörren så att föraren kunde ta sig ur. Ingen person ska ha blivit allvarligt skadad.

Anebys räddningschef tillsammans med räddningstjänst från Tranås, ambulans och polis larmades till platsen. Vägen förbi olycksplatsen var delvis avstängd under räddningsarbetet.

2017-09-07, Lastbilsolycka, Sunhultsbrunn

Räddningsenheter larmades vid 21:45-tiden till en singelolycka med ett lastbilsekipage.

Lastbilsolyckan inträffade på riksväg 32 vid Norra Sunhult. Okänt i skrivande stund om någon person kommit till skada.

2017-08-28, Trafikolycka, Haurida

Vid 7-tiden på måndagsmorgonen inträffade en trafikolycka mellan två personbilar på länsväg 986 mellan Haurida och Vireda.

En person färdades i vardera bil. Båda kunde själva ta sig ur fordonen innan räddningstjänsten anlände, oklart skadeläge. Vägen förbi olycksplatsen var avstängd under räddningsarbetet.

2017-07-30, Mc-olycka, Bredestad

En motorcykelolycka inträffade vid 12:45-tiden vid trafikplats Bredestad på riksväg 32 utanför Aneby.

Av okänd anledning hade en mc-förare tappat kontrollen över sitt fordon och kört omkull. Aneby räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Föraren av motorcykeln fördes med ambulans till Höglandssjukhuset för vård.

Trafiken i norrgående fil förbi olycksplatsen stängdes av under räddningsarbetet vilket gjorde att det bildades långa köer.

2017-07-24, Brand i terräng, Bälaryd

Vid 17:30-tiden fick Aneby räddningstjänst larm om att det brann i terrängen mellan Bälaryd och Ryd.

Vid framkomst visade sig vara en skräphög som brann. Då ingen person syntes till vid eldningsplatsen beslutade räddningstjänsten att elden skulle släckas. Just nu är det mycket hög brandrisk i länet, räddningstjänsten uppmanar till extra försiktighet vid eldning och grillning.

2017-07-21, Allmänfarlig ödeläggelse, Nässjö

I tisdags greps en man bosatt i Nässjö av Säpo och polis. Idag begärdes mannen som är i 40-årsåldern häktad vid Eksjö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Foto: Anders Björk

Enligt uppgifter till Sveriges Radio ska gripandet i tisdags skett i Nässjö. I nuläget vill inte Säpo uttala sig om vad mannen skulle äventyra riket med mer än att det är ett allvarligt brott. Åtal väcks senast den 11 augusti. Foto: Anders Björk

2017-07-19, Brand i byggnad, Hullaryd

Natten mot torsdag fick Aneby räddningstjänst tillsammans med ambulans och polis rycka ut till Hullaryd där det brann i en byggnad. Foto: Läsarbild

Ett uthus som användes till vedförråd hade fattat eld. Spridningsrisken till det närliggande boningshuset och ett annat uthus var stor. Larmet inkom vid 23:30-tiden på onsdagsdygnets sista timma. Ingen person ska fysiskt kommit till skada. Foto: Läsarbild

2017-07-18, Brand i lägenhet, Aneby

Vid 11-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till Köpmansgatan i Aneby där det brann i en lägenhet i ett flerfamiljshus.

Räddningstjänsten som var snabbt på plats kunde konstatera att de boende lyckats släcka branden själva. Räddningstjänsten fick kontrollera eventuell spridning samt ventilera ut röken.

Det var en madrass som fattat eld, till följd av det hade det blivit rökutveckling. I lägenheten bor en barnfamilj, ingen person har kommit till skada berättar räddningschefen i Aneby Bo Christensson, som även berömmer de boende att de lyckats släcka branden.

2017-07-11, Brand i byggnader, Tranås

Vid kl 02:20-tiden natten mot tisdag fick räddningstjänsten larm om att det brann på två pizzerior i Tranås. Styrkor från Tranås, Aneby, Gränna, Eksjö och Ydre larmades till platsen. Pizzeriorna som brandhärjades är belägna på Majorsgatan samt Lilla Sveagatan i Tranås. Bilderna är från Majorsgatan. Foto: Frasse

Personer boendes i de drabbade husen evakuerades. En person som andats in rök fick föras till sjukhus. Skadorna på restaurangerna blev omfattande. Polisen misstänker att bränderna är anlagda. Foto: Frasse

2017-07-03, Trafikolycka, Bredestad

Aneby räddningstjänst, ambulans och polis fick vid 09:30-tiden på måndagsförmiddagen rycka ut till en trafikolycka vid Öja mellan Bredestad och Blå Grindar.

En bilist och en mopedist hade på den smala grusvägen kolliderat. Båda de inblandade personerna stod bredvid sina fordon när räddningstjänsten anlände. En av de två drabbade fick föras med ambulans till vårdcentralen i Aneby rapporterar SmT.

2017-06-26, Älgolycka, Flisby

Vid infarten till Lidhult på väg 951 mellan Flisby och Solberga inträffade vid 16:30-tiden en trafikolycka mellan en skåpbil och en älg.

Personen som färdades ensam i bilen fick föras till sjukhus med okända skador. Älgen som befarades vara skadad avvek från platsen och eftersöktes av jägare. Räddningstjänst från Anneberg och Aneby, ambulans och polis larmades till platsen.

2017-06-20, Trafikolycka, Hareryd

En svår trafikolycka inträffade vid 21-tiden på tisdagskvällen på väg 967 i höjd med Hareryd mellan Aneby och Flisby.

En frontkollision hade inträffat mellan en personbil och en lastbil. Föraren som färdades ensam i personbilen fick hjälpas ut ur bilen för vidare transport med ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö. Lastbilschauffören klarade sig utan fysiska skador.

Aneby och Annebergs räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Vägen, som är en del av omledningssträckan av riksväg 32, var avstängd under räddningsinsatsen.

2017-06-20, Våldsamt upplopp, Eksjö

Polisen larmades vid 12-tiden till oroligheter vid kommunhuset i Eksjö där ett femtiotal personer hade en åsiktsyttring pga ett kommunalt beslut. Tre personer omhändertagna för att ha stört den allmänna ordningen, en av dem även gripen misstänkt för våld mot tjänsteman. En person gripen för försök till grov misshandel och skadegörelse. En personen medtagen till station misstänkt för ringa narkotikabrott. Foto: Linda Malmborg

2017-06-19, Singelolycka, Blå Grindar

Aneby räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 15:30-tiden till väg 971 mellan Stalpet och Blå Grindar utanför Aneby.

Ett husvagnsekipage har av okänd anledning hamnat i diket. Två personer färdades i bilen. Oklart skadläge. Vägen förbi olycksplatsen är avstängd under räddningsinsatsen.

2017-06-15, Lastbilsolycka, Järvarp

En lastbilsolycka inträffade vid 15:15-tiden på väg 964 i höjd med Järvarp, söder om Aneby.

Ingen person kom till skada. Trafiken förbi olycksplatsen släpptes på växelvis under räddningsinsatsen. Bärgare rekvireras.

2017-06-15, Rökutveckling, Aneby

Räddningstjänsten fick vid 14:30-tiden rycka ut till en villa i Aneby där det var rökutveckling. Insatsen för räddningstjänsten var snabbt avklarat. Okänd anledning till röken.

Foto: Linda Malmborg

2017-06-14, Brand i terräng, Sunneränga

Vid 22:30-tiden fick Aneby räddningstjänst rycka ut till brand i terräng.

Brandplatsen låg intill riksväg 32 vid Sunneränga mellan Aneby och Eksjö. Oklart varför branden startat.

2017-06-13, Lastbilsolycka, Målsånna

En lastbil hamnade vid 15-tiden halvvägs ner i diket på väg 964 straxt söder om Aneby. Räddningstjänsten konstaterade på plats att ingen person kommit till skada och inget läckage från lastbilen. Bärgare rekvireras till platsen.

2017-05-31, Olovlig körning, Aneby

Vid 13:30-tiden på onsdags- eftermiddagen stoppade polisen en bil på Järnvägsgatan i Aneby. Bakom ratten satt en körkortslös 17-årig grabb, uppger SmT. Personen blev rapporterad för olovlig körning.

2017-05-21, Singelolycka, Järsnäs

Vid en rallytävling i skogarna rund Järsnäs mellan Aneby och Lekeryd inträffade vid 12-tiden en olycka. Föraren tappade kontrollen av sin rallybil och hamnade på sidan av vägen.

Räddningstjänst från Jönköping, Forserum och Aneby, ambulans och polis larmades till olyckan. Efter att räddningspersonalen tagit ut både förare och kartläsare på ett säkert sätt fördes de med okända skador med ambulans till sjukhus. Räddningstjänsten från Aneby behövde aldrig köra fram till platsen.

2017-05-05, Brand i terräng, Askeryd

Räddningstjänst från Aneby och Eksjö larmades vid 15-tiden till Hagrida i Askeryd där det av okänd anledning brann i terrängen.

Innan räddningstjänsten anlände hade personer på plats agerat snabbt och lyckats släcka ner det mesta av branden med hjälp av flertalet handbrandsläckare.

2017-05-03, Brand ute, Skullaryd

Förbipasserande såg vid 13:30-tiden en rökpelare från skogen straxt norr om Skullaryd. Aneby räddningstjänst larmades.

På plats kunde konstateras att det rörde sig om en kontrollerad eldning, vid räddningstjänstens ankomst sågs dock ingen person intill elden - så räddningstjänsten släckte av säkerhetsskäl ner branden.

2017-05-01, Gräsbrand, Karlsborg

Vid 19-tiden fick Aneby räddningstjänst rycka ut för att släcka en gräsbrand som av okänd anledning startat vid Karlsborg utanför Aneby.

2017-05-01, Bilbrand, Bredestad

Vid 00:30-tiden natten mot måndag fick Aneby räddningstjänst rycka ut till rv 32 för att släcka en bilbrand mellan Sunneränga och Bredestad. Ingen person kom fysiskt till skada.

2017-04-30, Brand ute, Bredestad

Räddningstjänsten i Aneby larmades återigen till Bredestad vid 22-tiden då förbipasserande ringt 112 om att det brann utomhus. Denna gång valde räddningstjänsten att släcka ner hela brasan.

2017-04-30, Gräsbrand, Bredestad

Aneby räddningstjänst fick vid 18-tiden rycka ut till Bredestad till en gräsbrand.

Det var en kontrollerad eldning som hade spridit sig till intilliggande terräng.

Efter en snabb räddningsinsats hade det som spridit sig släckts ned och räddningstjänsten kunde vända åter till station.

2017-04-25, Singelolycka, Södraholm

Vid 10:30-tiden larmades Tranås räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka vid Södraholm mellan Hullaryd och Adelöv.

En personbilsförare hade av okänd anledning tappat kontrollen över sitt fordon och frontalkrockat med ett träd. Personen som färdades i bilen fördes med okända skador i ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö.

2017-04-25, Singelolycka, Tärenäs

Räddningstjänsten i Tranås fick tillsammans med ambulans och polis rycka ut till Tärenäs mellan Gripenberg och Gränna på tisdagsmorgonen.

Ett lastbilssläp lastat med mejerivaror hade vält ner i diket. Ingen person kom till skada. Väg 133 stängs av under bärgningsarbetet, prognosen är i skrivande stund att vägen åter är öppen för trafik vid 18-tiden.

2017-04-20, Brand i radhus, Aneby

Vid 21-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till Karlegatan i Aneby där en brand uppstått i ett radhus. Foto: Läsarbild

När räddningstjänsten anlände brann det på vinden i fastigheten. Branden hade spridit sig upp på vinden via en köksfläkt i en av lägenheterna.

Räddningstjänst från Aneby, Tranås och Eksjö fanns på plats och bekämpade elden.

Vid 22:30-tiden var branden nedsläckt och räddningstjänsten kunde börja packa ihop. Under natten har räddningstjänsten efterbevakning av fastigheten. Ingen person kom till skada.

2017-04-16, Brand i byggnad, Fågelkärr

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 22-tiden till Fågelkärr utanför Bunn där det brann i en byggnad.

Byggnaden som av okänd anledning brann användes som vedförråd.

Räddningstjänsten fick rikta in sig på så att inte branden spred sig till intilliggande byggnader och terräng. Byggnaden kunde inte räddas.

2017-04-05, Villabrand, Tranås

Vid 20:30-tiden på onsdagen larmades Tranås och Aneby räddningstjänst, ambulans och polis till Hagadalsgatan i Tranås där en bastu i en villa brann. Räddningstjänsten fick snabbt branden under kontroll. Ingen person kom till skada. Foto: Jonny Lundberg

2017-04-05, Brand i terräng, Vrangsjö

Vid 12:30-tiden fick Aneby och Tranås räddningstjänst tillsammans med räddningsledare från Eksjö rycka ut till brand i terräng vid Vrangsjö mellan Aneby och Sunhultsbrunn.

Vid framkomst visade sig att det var en från början kontrollerad eldning som hade spridit sig till terrängen i omgivningen. Blåsten gjorde att elden spred sig fort.

Efter en snabb insats från räddningstjänsten hade man släckt ner de öppna lågorna och spridningsrisken till den intilliggande skogen var mindre.

Räddningstjänsten stannar kvar ett tag och ser till att inte elden blossar upp igen.

2017-03-27, Brand i terräng, Frinnaryd

Räddningstjänst från Aneby och Tranås larmades vid 18:30-tiden till Frinnaryd där det brann i terrängen intill ett gärde.

Branden hade utbrutit lite söder om samhället Frinnaryd. När räddningstjänsten anlände brann det rejält med öppna lågor både på gärdet och i den intilliggande skogen.

Efter en snabb insats fick räddningstjänsten branden under kontroll. En lada som fanns i brandområdet omringades av elden, men fattade aldrig eld.

Detta var första larmet om gräsbrand i Aneby kommun detta år.

2017-03-24, Inbrott, Aneby

Vid 20-tiden på fredagskvällen larmades väktare och polis till ett villainbrott i Aneby. Senare på kvällen upptäcktes ännu ett inbrott på samma gata som det första uppger Smålands-Tidningen.

2017-03-03, Misshandel, Aneby

I en lägenhet i Aneby grep polisen vid 11-tiden en man misstänkt för att ha misshandlat en kvinna. Kvinnan har enligt polisen vissa skador, men har i nuläget inte behövt uppsöka sjukvård.

2017-03-02, Singelolycka, Bälaryd

Aneby räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 16:30-tiden till Bälaryd där det inträffat en singelolycka.

En bil körandes från Jönköpingshållet tappade kontrollen över sin bil och voltade av vägen, men hamnade på hjulen igen.

Personen som färdades ensam i bilen satt kvar tills räddningspersonal anlänt. Med okända skador blev personen förd med ambulans till sjukhus.

2017-03-01, Brandlarm, Furulidskolan, Aneby

Furulidskolan fick vid 11-tiden utrymmas pga av ett automatiskt brandlarm. Räddningstjänsten konstaterade att slipdamm utlöst en detektor placerad i källaren under idrottshallen. Eleverna fick återgå till sina lektioner och räddningstjänsten återvända till station.

2017-02-28, Singelolycka, Aneby

Vid 9:30-tiden larmades räddningstjänst och polis till Köpmansgatan i Aneby där en lastbil kört in i järnvägsviaduktens varningsskyltar. Berörd tågtrafik stoppades tills det att bron inspekterats så att inga skador uppstått som påverkar tåg eller biltrafiken, efter inspektionen kunde trafiken börja köra igen. Ingen person kom till skada. Foto: Läsarbild

2017-02-21, Brand i byggnad, Tranås

Räddningstjänst från Tranås, Aneby och flera andra stationer från Höglandet larmades vid 17-tiden till brand i en byggnad på Vasagatan i Tranås. Foto: Jonny Lundberg

Det är på vinden längst upp i fastigheten som det brinner, branden är inte under kontroll i skrivande stund. I bygganden finns mestadels kontor men även en lägenhet.

Foto: Jonny Lundberg

I huset ska bland annat Tranås kommuns IT-avdelning finnas, uppger Tranås Tidning. Oklart om någon person kommit till skada.

Foto: Jonny Lundberg

2017-02-21, Brand i byggnad, Aneby

Vid 9:30-tiden larmades räddningstjänst till ett företag på Stigbergsvägen i Aneby där en brand uppstått i pannrummet. Enligt räddningsledare Tobias Arvåsen berodde branden på ett tekninskt fel på dieselpannan.

Personer som befann sig i lokalen hade själva kunnat släcka innan räddningstjänsten anlände, Tobias Arvåsen berömde deras inats och berättade att det kunde slutat betydligt värre.

2017-02-18, Singelolycka, Gunnarsmålen

Räddningstjänst från Tranås och Aneby samt ambulans larmades straxt innan kl 18 på lördagskvällen till en singelolycka vid Gunnarsmålen utanför Sunhultsbrunn.

Två personer färdades i bilen som av okänd anledning hamnat i diket. Ingen av dem kom till fysiskt till skada. Bilen bärgades upp av räddningstjänsten. Aneby räddningstjänst behövde aldrig åka fram till olycksplatsen.

2017-02-10, Singelolycka, länsväg 967

Aneby och Annebergs räddningstjänst, ambulans och polis larmades straxt efter kl 06 på fredagsmorgonen till en singelolycka på väg 967 i höjd med Målsånna.

Av okänd anledning tappade föraren kontrollen av sin bil och voltade av vägen. Innan räddningstjänsten anlände hade föraren själv tagit sig ut ur bilen. Föraren blev avförd med ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö för undersökning.

2017-02-06, Singelolycka, Blå grindar

Vid 17:30-tiden larmades Aneby räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka på väg 971 mellan Stalpet och Blå grindar.

Det var en skåpbil körandes från Aneby-hållet som av okänd anledning tappade kontrollen över sitt fordon och blev liggandes på sidan bredvid vägen.

I den olycksdrabbade bilen färdades en person, oklart skadeläge. Förbi olycksplatsen var det begränsad framkomlighet under räddningsinsatsen.

2017-01-26, Lastbilsolycka, Sunneränga

Två lastbilar kolliderade sida i sida vid 9:15-tiden vid Sunneränga på riksväg 32. Ambulans, polis och räddningstjänst larmades.

Ena chauffören avvek med sitt fordon från platsen. Den andra chauffören fick hjälp av ambulanspersonal på plats att saneras från glassplitter som uppstått från en krossad sidoruta. Vägen var avstängd under räddningsarbetet.

2017-01-23, Singelolycka, Bordsjö

Aneby räddningstjänst, ambulans och polis fick vid 05-tiden larm om en singelolycka på väg 1047 mellan Askeryd och Tranås.

Avåkningen inträffade vid infarten till Edhult norr om Bordsjö. Personen som färdades i bilen klarade sig undan skador. Halt på platsen.

2017-01-17, Bilbrand, Aneby

Räddningstjänsten fick vid 14:30-tiden rycka ut för att släcka en bilbrand på Järnvägsgatan i Aneby.

Det var vid ett svetsarbete på bilen som den började brinna, bilen stod då inne i en bilverkstad. Räddningstjänsten drog ut bilen ur verkstaden innan de påbörjade släckningen.

2017-01-11, Singelolycka, Bälaryd

Aneby räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 16:15-tiden till en singelolycka i höjd med Skärsjösjön på länsväg 132.

En förare till en skåpbil tappade i det hala väglaget kontrollen över sitt fordon och voltade av vägen. Föraren som färdades ensam i bilen blev undersökt av ambulanspersonal på plats. Personen behövde inte medfölja till sjukhus.

2017-01-08, Singelolycka, Knohult

En singelolycka inträffade vid 17:30-tiden vid Knohult på länsväg 132. Ambulans, polis och räddningstjänst larmades till platsen.

Personen som färdades ensam i bilen satt kvar när ambulans och räddningstjänst anlände. Personen fördes till sjukhus med okända skador. Enligt uppgift ska olyckan inträffat då föraren väjde för ett vildsvin.

2017-01-08, Soteld, Vireda

Aneby räddningstjänst fick vid 15-tiden bege sig till Vireda där det i en villa uppstått en soteld.

Inledningsvis larmades även räddningstjänsten i Tranås, de behövde dock inte åka fram då Aneby räddningstjänst snabbt fick läget under kontroll. Räddningstjänsten fick loda skorstenen och rensa ur eldstaden.

2017-01-05, Villabrand, Lommaryd

Räddningstjänst från Aneby, Eksjö och Tranås, ambulans och polis fick vid 9-tiden larm om brand i villa i Lommaryd.

När räddningstjänsten anlände brann det i pannrummet som finns i en vidbyggnad till bostadshuset. Två personer som befann sig i huset kunde själva ta sig ut. Ingen av dem skadades fysiskt.

Räddningstjänsten fick såga upp delar av fasad och tak för att komma åt branden samt förhindra spridning till övriga huset.

2016-12-21, Rökutveckling ladugård, Torstorp

Aneby räddningstjänst fick vid 12:30-tiden rycka ut till Torstorp där det var rökutveckling från en ladugård.

En förbipasserande hade uppmärksammat rökutveckling från ladugården och ringt 112. Vid framkomst konstaterades att en dieselpanna orsakat rökutvecklingen. Räddningstjänsten kontrollerade att inget antänts.

2016-12-21, Trafikolycka, Aneby

Räddningstjänst, ambulans och polis fick vid vid 05:45-tiden på onsdagsmorgonen larm om en trafikolycka på Köpmansgatan i Aneby.

En cyklist och en personbil hade kolliderat vid korsningen Konserthusgatan / Köpmansgatan. Personen som färdades på cykeln fördes med okända skador med ambulans till Höglandsjukhuset i Eksjö.

2016-12-20, Trafikolycka, Lommaryd

Vid 16-tiden fick en person föras till sjukhus efter att en lastbil och en personbil kolliderat vid Lommaryd på länsväg 976. Vägen stängdes av i samband med räddningsinsatsen.

2016-12-07, Trafikolycka, Farstorp

Vid 16-tiden larmades Aneby, Anneberg och Jönköpings räddningstjänster tillsammans med ambulans och polis till en trafikolycka på väg 958 mellan Sund och Solberga.

Inledningsvis krockade två personbilar, en tredje bilist stannar för att hjälpa till - då kommer en lastbil lastad med timmer som på grund av halkan inte kan stanna utan kör in i olyckan, berättar insatsledare Jerker Sturedahl.

Totalt blev fyra fordon inblandade i olyckan. Två personen fick föras till sjukhus med okända skador. Vägen var avstängd under räddningsarbetet. Väldigt halt på platsen.

2016-12-03, Brand ute, Aneby

Räddningstjänsten fick vid 14-tiden larm om en brand på Kretsloppsgårdens återvinningscentral i Aneby. Det var från en jordhög som det kom rök. Med hjälp av en grävmaskin kunde räddningstjänst komma åt att släcka elden.

2016-11-28, Lastbilsolycka, Bälaryd

Vid 8-tiden fick Aneby räddningstjänst tillsammans med ambulans och polis rycka ut till en singelolycka med ett lastbilsekipage.

Olyckan inträffade vid Skogseryd på Lv132 mellan Aneby och Lekeryd.

Lastbilschauffören som av okänd anledning hamnat i diket kom lyckligtvis inte till skada. Vägen är avstängd under bärgningsarbetet.

2016-11-24, Villabrand, Frinnaryd

Räddningstjänsten larmades vid 8-tiden till Frinnaryd där det brann i en villa.

Branden startade i pannrummet när något gick fel då vedpannan skulle tändas. Räddningstjänst från Aneby och Tranås, ambulans och polis larmades till platsen.

Mannen i villan lyckades släcka branden så när räddningstjänsten anlände återstod endast glöd. Det äldre paret som bor i villan fick föras till sjukhus för vård av brännskador och kontroll.

2016-10-31, Brand i byggnad, Frinnaryd

Räddningstjänst från Aneby och Tranås samt ambulans och polis larmades vid 9-tiden till ett hus som brann mellan Linderås och Hullaryd.

Huset ska vara obebott och enligt polisen ska ingen person befunnit sig i huset vid brandtillfället. Orsaken till branden är i nuläget okänd.

2016-10-30, Brand ute, Bredestad

Vid 22-tiden larmades Aneby räddningstjänst till brand i byggnad vid Bredestad. Väl på plats kunde konstateras att branden var i en rishög ett stycke från byggnaden. Rishögen hade av okänd anledning börjat brinna.

2016-10-29, Villabrand, Frinnaryd

Vid 12-tiden på lördagen larmades ett stort räddningsmanskap till en villabrand i Frinnaryd.

Villan var övertänd när räddningstjänsten anlände. Brandmän från Aneby, Tranås och Eksjö fanns på plats för att bekämpa branden. Ingen person har kommit till skada men villan gick inte att rädda.

2016-10-24, Singelolycka, Karstorp

Vid 21-tiden larmades Aneby räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka. Olyckan inträffade vid Karstorp på väg 961. Oklart om någon blev skadad. Foto: Läsarbild

2016-10-20. Singelolycka, Adelöv

En personbil hamnade i diket vid 13:30-tiden. Olyckan inträffade på väg 133 vid Adelöv.

Då paret i bilen var äldre och hade svårt att ta sig ur i diket vinschades Tranås räddningstjänst upp bilen på vägen med paret sittandes i. När bilen kommit upp återvände räddningstjänsten och ambulans till station och polisen tog över ärendet.

2016-10-16, Brand, Furulidskolan, Aneby

Vid 17-tiden på söndagen larmades Aneby räddningstjänst till en brand vid Furulidskolan i Aneby.

När räddningstjänsten anlände brann det vid en yttervägg vid köksdelen på skolans norra sida.

När de kontrollerade övriga fastigheten hittades ytterligare en brand i en papperskorg utanför en av skolans entréer.

Då det inte fanns någon naturlig förklaring till varför bränderna startat, tillkallas polis. Polisen spärrar av brandplatsen i väntan på teknisk undersökning.

2016-10-15, Bilbrand, Bälaryd

Vid 12-tiden larmades Aneby räddningstjänst till Bälaryds Fagerhult för att släcka en bil som stod brand.

Det var vid stubbrace som en bil av okänd anledning började brinna. Ingen människa kom till skada men bilen fick omfattande skador.

2016-10-01, Mc-olycka, Aneby

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 11-tiden till södra delen av Aneby där en enduroförare kört in i ett träd. Platsen där den skadade nu fanns var inte samma plats som olyckan ägt rum. Personen fördes till sjukhus med okända skador.

2016-09-30, Brand i flerfamiljshus, Aneby

Vid 23:30-tiden larmades räddningstjänst från Aneby, Eksjö och Nässjö till Konserthusgatan 32 i Aneby.

På adressen var det kraftig rökutveckling från ena trapphuset. Rökdykare sattes snabbt in för att lokalisera branden. Branden hittades i källarutrymmet.

Personer boende i huset som inte kunde ta sig ut genom det rökfyllda trapphuset evakuerades av räddningstjänsten via balkongen.

Konserthusgatan var avstängd i samband med räddningsinsatsen. Brandmännen lyckades släcka så att elden inte spred sig till övriga huset. Ambulanspersonal fanns på plats och tog hand om de som andats i sig rök.

2016-09-26, Befarad drunkning, Ormaryd

Nässjö och Eksjös räddningstjänst fick vid 12:30-tiden larm om en befarad drunkningsolycka i Sjunnarydssjön utanför Ormaryd.

En ambulans som åkte på väg 40 observerade en herrelös båt med något plaskande bredvid. Efter eftersök i vattnet och observationer gjorda från närboende handlade det hela om en person som testade en ny båtmotor - så styrkorna kunde återvända hemåt.

2016-09-25, Röklukt, Flisby

Räddningstjänsten från Aneby, Anneberg och Nässjö ryckte vid 11:30-tiden ut till en villa i Flisby där de boende kände röklukt. Ingen brand gick att finna, antagligen kom röklukten utifrån.

2016-09-02, Brand ute, Anneberg

Räddningstjänst från Anneberg och Nässjö fick vid 11-tiden larm om en skogsbrand vid en gård utanför Anneberg.

Vid framkomst kunde räddningstjänsten konstatera att det handlade om en planerad brand i en större skräphög.

Då skräphögen enligt räddningstjänsten var för stor, spred rök vida omkring samt att det fanns en viss spridningsrisk till skogen intill, beslöt de sig för att släcka elden.

2016-08-30, Cykelolycka, Aneby

En person fick vid 11-tiden föras till sjukhus efter en cykelolycka. Olyckan inträffade vid Furulidskolan på Jularpsvägen.

2016-08-10, Singelolycka, Haga

Ambulans, polis och räddningstjänst larmades vid 5-tiden till en singelolycka med en lastbil.

Olyckan inträffade vid Haga mellan Blå grindar och Bredestad. Anledningen till att lastbilen körde av vägen är oklart.

Personen som färdades i lastbilen chockades av händelsen. Trafiken kommer att påverkas under bärgningsarbetet, polisen uppmanar trafikanter att ta en annan väg.

2016-08-05, Bilbrand, Lommaryd

Aneby räddningstjänst fick vid 14:30-tiden larm om en bilbrand vid Idelund i Lommaryd.

Vid ett svetsarbete på en bil antände en gnista ljudisoleringsmaterial. Föredömligt lyckades personerna på plats släcka branden med pulversläckare innan räddningstjänsten anlände, berättar insatsledare Markus Sundström.

2016-07-30, Skogsbrand, Hult

Vid 16-tiden på fredagen larmades räddningstjänst från flera stationer till en skogsbrand vid Hult, öster om Eksjö.

Branden visade sig vara omfattande och spred sig fort till en yta av ca 20 hektar. Efter hårt arbetande lyckades räddningstjänsten ringa in branden och få kontroll över den.

Vid ledningsplatsen en bit från brandplatsen norr om Hult finns ledningspersonal från räddningstjänsten, hemvärnet och lantbrukarnas samarbetsorganisation, Maskinringen.

Tankbilar går i skyttetrafik för att det ska finnas vatten till släckningsarbetet. Räddningstjänst från blandannat Eksjö, Vetlanda, Nässjö, Aneby, Anneberg och Tranås finns på plats, även en helikopter från Linköpings helikoterflottilj har hjälpt till med vattenbombning.

Det finns ingen väg fram till brandplatsen, så flera hundra meters slang är dragen från tankbilarna fram till det eldhärjade området.

2016-07-23, Singelolycka, Tockarp

Aneby räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 23:30-tiden till en singelolycka på rv 32 mellan Aneby och Sunhultsbrunn.

Det var vid infarten till Tockarp som en bil körandes norr ut väjde för ett rådjur och voltade sedan av vägen.

De två personerna som färdades i bilen fördes med okända skador till Höglandssjukhuset i Eksjö. Vägen var avstängd under räddningsarbetet.

2016-07-12, Nya larmställ

Aneby räddningstjänst hade idag premiär för användandet av sina nya larmställ. Larmstället är speciellt anpassat för riskfyllda arbeten och extrema förhållanden. Förutom att de skyddar mot höga temperaturer skyddar de även mot vatten och kemikalier i vätskeform. Tack Aneby Kommun för att ni satsar på att skydda våra hjältar!

2016-07-12, Brand, Gransnäs

Aneby räddningstjänst larmades vid 11:30-tiden till Gransnäs där det brann på en ö i Assjön.

Vid framkomst kunde räddningstjänsten konstatera att det som brann var skräp och att det hela handlade om en kontrollerad eldning.

2016-07-08, Singelolyckor, Tofta

Straxt före kl 07 på morgonen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka vid Tofta mellan Skärsjö och Flisby.

Vid framkonst höll en bärgare redan på att dra upp en annan bil som också kört i diket bara ca 200 meter därifrån.

Vid den första olyckan färdades en person i bilen, han behövde inte medfölja till sjukhus.

I bilen vid den andra olyckan färdades en kvinna, hon klagade på smärta och fick medfölja ambulans till sjukhus.

Anledningen till olyckorna tros vara att de har lagt på en ny beläggning på vägen och att den var mycket halkig. Vägen var avstängd under räddningsarbetet.

2016-07-07, Singelolycka, Torstorp

Vid 16:30-tiden larmades ambulans, polis och räddningstjänst till en singelolycka på väg 132 mellan Aneby och Bälaryd.

Av okänd anledning hade bilen och dess förare hamnat i diket, mejat ner en vägskylt och fält ett träd. Den drabbade hade tagit sig ur bilen själv innan blåljuspersonal kom till platsen. Oklart skadeläge.

2016-06-12, Singelolycka, Bredestad

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades straxt innan klockan fem på söndagsmorgonen till en singelolycka.

Olyckan inträffade på riksväg 32 vid Örle mellan Bredestad och Blå grindar utanför Aneby.

De två personerna som färdades i bilen fördes med okända skador i ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö.

2016-06-06, Skogsbrand, Linnemålen

Vid 10-tiden på förmiddagen larmades räddningstjänst från flera räddningstjänster till Linnemålen utanför Österbymo där det brann i skogen.

Skogsbranden härjade på ett berg, terrängen där var besvärlig för räddningstjänsten.

Räddningstjänster från Aneby, Tranås, Ydre, Eksjö och Forserum fanns på plats för att bekämpa branden.

Efter ett tag lyckades räddningstjänsten begränsa branden till ett område där de nu arbetar med att släcka.

2016-06-06, Brand, Flisby

Räddningstjänst från Aneby och Anneberg larmades vid 7-tiden på nationaldagens morgon till en brand på Odengatan i Flisby.

Växtligheten intill en fastighet hade av okänd anledning fattat eld. Boende i närheten som uppmärksammat branden hade själva lyckat släcka innan räddningstjänsten anlände.

2016-06-02, Ladugårdsbrand, Linderås

Vid 2-tiden natten mot torsdag larmades räddningstjänsten i Tranås, Aneby, Gränna, Ydre och Österbymo samt ambulans och polis till en ladugårdsbrand i Linderås.

Ägaren hör en smäll och upptäcker då branden, redan då är ladugården övertänd.

De ca 100 nötkreatur som enligt ägaren fanns i ladugården gick inte att rädda.

Räddningstjänsten fick arbeta med att begränsa branden så att den inte sprider sig. Polisen kommer att spärra av platsen och göra en teknisk undersökning.

2016-05-27, Singelolycka, Bredestad

Vid 19-tiden voltade en personbil av Rv 32 vid Bredestad.

I bilen färdades en man och en kvinna. Båda personerna fördes med okända skador i ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö, berättar Aneby räddningstjänsts styrkeledare, Mikael Fyhr.

Olyckan inträffade när bilföraren, som kom söder ifrån, fick väja för att undvika en frontalkrock med en omkörande bil som kom norr ifrån. Vägen var avstängd under räddningsinsatsen.

2016-05-22, Singelolycka, Torstorp

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 15-tiden till en singelolycka på länsväg 132 vid Torstorp. Personen som av okänd anledning kört av vägen med sin bil fördes till sjukhus med okända skador. Foto: Jonny Lundberg

2016-05-18, Brand i terräng, Skärsjö

Aneby räddningstjänst larmades vid 14-tiden till en brand som uppstått i terrängen mellan Skärsjö och Sjöbotten.

Det var en rishög som av okänd anledning fattat eld. Till en början fanns det en spridningsrisk till skogen intill.

Förstärkning av en vattenenhet med vattenkanon kallades in från räddningstjänsten i Nässjö.

Tommy Gustafsson, Aneby räddningschef, berättar att han känner en oro efter sista tidens bränder i Aneby som uppstått utan någon naturlig orsak. Polis kallades till platsen.

2016-05-17, Brand i lägenhet, Aneby

Vid 17-tiden uppstod en brand i ett kök på Österlånggatan 68. De som befann sig i lägenheten lyckades själva släcka. Räddningstjänsten kontrollerade om branden eventuellt hade spridit sig.

2016-05-17, Trafikolycka, Aneby

En trafikolycka inträffade vid 14-tiden i korsningen Österlånggatan / Kyrkogatan i Aneby.

Foto: Linda Malmborg

I de två bilarna som kolliderat färdades en person i vardera bil. Ingen av de drabbade behövde följa med till sjukhus. Ena bilen bärgades från platsen.

Trafikolyckan inträffade i samma korsning som trafikolyckan som inträffade under gårdagen. Vägen förbi olycksplatsen var avstängd under räddningsinsatsen.

2016-05-16, Trafikolycka, Aneby

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 14:30-tiden till en trafikolycka i centrala Aneby.

Olyckan inträffade mellan två personbilar i korsningen Österlånggatan / Kyrkogatan.

I bilarna färdades totalt tre personer, två vuxna och ett barn. Minst två personer fick föras till sjukhus med okända skador. Vägarna förbi olycksplatsen var avstängda under räddningsarbetet.

2016-05-11, Brand i terräng, Flisby

Räddningstjänst från Anneberg, Aneby och Nässjö larmades vid lunchtid till Gasshult mellan Flisby och Solberga.

En brand hade av okänd anledning uppstått i terrängen på ett kalhygge.

Räddningstjänsten fick efter en stunds arbete kontroll över branden och risken för spridning till den närliggande skogen avtog.

2016-04-12, Gräsbrand, Sund

Aneby räddningstjänst fick vid 14-tiden rycka ut för att släcka en gräsbrand vid Sund.

Efter en snabb släckningsinsats av räddningstjänsten och personer i närheten blev branden begränsad till ett mindre område.

2016-04-06, Inbrott, Aneby

Vid 4-tiden natten mot onsdag utsattes Konsum i Aneby för ett inbrott. Gm tog sig in via en krossad ruta bredvid entrédörren. Bytet blev frimärken till ett okänt belopp.

2016-03-27, Singelolycka, Gransnäs

Ambulans, polis och räddningstjänst larmades vid 23-tiden till en singelolycka på vägen mellan Gransnäs och Bredestad.

Av okänd anledning hade föraren tappat kontrollen över sin bil och hamnat i diket mot ett träd. Föraren som färdades ensam fick lyftas ut ur bilen. Personen fördes med okända skador till Höglandsjukhuset i Eksjö.

2016-03-02, Bilbrand, Aneby

Räddningstjänsten fick vid 8-tiden rycka ut till Grännavägen i Aneby där en bil under färd av okänd anledning börjat brinna.

Deltidsbrandmän arbetande på företaget som låg i närheten av den brinnande bilen hade påbörjat släckning innan räddningstjänsten anlände. Branden kunde begränsas till motorutrymmet.

2016-03-01, Villabrand, Gripenberg

Flera styrkor larmades straxt efter kl 21 till en villabrand i Gripenberg. Initialt befarade räddningstjänsten att personer kunde befinna sig kvar i det brinnande huset, men så var det lyckligtvis inte. Villan som av okänd anledning börjat brinna fick omfattande skador. Foto: Frasse

2016-02-21, Singelolycka, Flisby kyrka

En singelolycka inträffade vid 20-tiden på väg 964 mellan Aneby och Anneberg i höjd med Fiskarhemmet.

Bilen fick sladd i det hala väglaget och hamnade slutligen på taket på en åker. Mannen som färdades i bilen fördes med okända skador i ambulans till Höglandssjukhuset. Vägen var avstängd under räddningsinsatsen.

2016-02-18, Singelolycka, Haurida

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 14-tiden till en singelolycka på väg 986 mellan Haurida och Vireda.

Föraren tappade kontrollen över sin bil och sladdade av vägen. Vid avåkningen slog bilens ena bakdörr i ett träd, som väl var satt ingen person där.

De två personerna som färdades i bilen hade tagit sig ur bilen innan räddningstjänsten anlände. Båda fick med okända skador föras till sjukhus med ambulans.

2016-02-10, Singelolycka, Stalpet

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 10:30-tiden till en singelolycka vid Stalpet på vägen mellan Ralingsås och Aneby.

I det hala väglaget efter natten och dagens snöfall tappade föraren av skåpbilen kontrollen över sitt fordon, körde av vägen och in i skogen.

I fordonet färdades enligt polisen två personer. Den ena av de två slog i huvudet och fick följa med ambulansen till Höglandssjukhuset i Eksjö. Vägen var avstängd under räddningsinsatsen.

2016-02-10, Bussolycka, Haurida

En buss körde vid 07-tiden i diket på väg 986 mellan Vireda och Haurida. I bussen färdades busschauffören och två passagerare. Ingen person kom till skada. Foto: Läsarbild

2016-02-04, Villabrand, Säby

Straxt efter kl 21 på torsdagskvällen larmades Tranås och Aneby räddningstjänst till en villabrand vid Säby utanför Tranås.

Branden har lokaliserats till villans pannrum. Räddningstjänsten får ta bort inne och yttertak för att kunna släcka. Vi kommer finnas kvar för bevakning tills imorgon berättar Fredrik Larsson, insatsledare på räddningstjänsten i Tranås.

2016-02-03, Singelolycka, Torstorp

En bilförare tappade vid 14:40-tiden kontrollen över sin bil och hamnade på sidan i diket. Olyckan inträffade på Lv 132 vid infarten till Gunnarstorp.

I bilen färdades en vuxen och två barn. Enligt polisen kom ingen person fysiskt till skada. På platsen var det mycket halt.

2016-01-24, Industribrand, Aneby

Vid 11:30-tiden larmades Aneby räddningstjänst till en brand i ett magasin där man maler ner och förvarar bark.

Magasinet är beläget på gamla AnebyHus-området. Branden är lokaliserad och den glödande barken ska transporteras ut berättar räddningschef Tommy Gustafsson.

2016-01-24, Mordförsök, Tranås

Ambulans och polis larmades vid 9:30-tiden till en adress i Tranås där en person utsatts för ett grovt våldsbrott. Två personer är enligt polisen anhållna misstänkta för försök till mord alt. grov misshandel. Foto: Pierre Lindbom

2016-01-22, Villabrand, Lekeryd

En större räddningsstyrka larmades vid 10-tiden till en villabrand utanför Lekeryd.

Personen som befann sig i huset då branden bröt ut, kunde ta sig ut och larma räddningstjänst. Han klarade sig undan fysiska skador.

Enligt räddningstjänsten på plats kommer släckningsarbetet att ta flera timmar. Det finns ingen misstanke om brott, uppger polisen.

2016-01-22, Brand i grillkåta, Gransnäs

Vid 9:30-tiden larmades Aneby räddningstjänst till en brand i Gransnäs.

Det var taket på en grillkåta som börjat brinna. Personer på plats hade lyckats släcka det mesta själva med en pulverbrandsläckare innan vi anlände, berättar räddningstjänstens styrkeledare Mikael Fyhr.

2016-01-17, Trafikolycka, Marbäck

Vid 03-tiden natten mot söndag larmades ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka som inträffat vid Marbäck på Riksväg 32.

En polisbil hade av okänd anledning kört in i bakänden på en personbil. I den påkörda bilen färdades tre personer, oklart i skrivande stund hur många som färdades i polisbilen.

Olyckan inträffade i norrgående körfält. Minst en person fick föras till sjukhus med ambulans.

2016-01-16, Trafikolycka, Bredestad

Två bilar var vid 15:30-tiden inblandade i en trafikolycka vid Bredestad. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen.

Olyckan inträffade i korsningen mellan Rv 32 och Lv 132. Ena bilen kom körandes från Aneby och den andra bilen från Eksjö. Kollisionen blev kraftig, ena bilen hamnade på taket i diket.

I de olycksdrabbade bilarna färdades två personer. En av de två fick föras till sjukhus med ambulans, berättar ställföreträdande räddningschef Tobias Arvåsen.

2016-01-09, Trafikolycka, Sunhultsbrunn

Vid 03:20-tiden larmades Tranås räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka på Riksväg 32 vid Sunhultsbrunn.

Det var vid korsningen till Gunnarmålen som två bilar kolliderade. I bilarna färdades totalt 7 personer, samtliga klarade sig enligt polisen utan personskador. Bilarna fick bärgas från platsen.

2016-01-04, Djurräddning, Assjön

Vid 16-tiden larmades Aneby räddningstjänst till Assjön där två rådjur hade gått igenom isen.

Det var vid Sörviken personer som var ute på promenad uppmärksammade de två nödställda rådjuren och slog larm. Det ena av de två överlevde tyvärr inte, det andra var medaget men vid liv, under uppsikt får vi hoppas att det återhämtar sig.

2015-12-30, Villabrand, Frinnaryd

Vid 23-tiden natten mot nyårsafton larmades räddningsenheter till en villabrand straxt utanför Frinnaryd i Tranås kommun.

Vid räddningstjänstens framkomst var villan redan övertänd. Räddningstjänstens inriktning blev att förhindra att inte branden spred sig till intilliggande byggnader.

Enligt uppgifter ska ingen boende befunnit sig i huset då branden utbröt. Ingen person ska ha kommit till skada vid branden.

Räddningstjänst från Aneby och Tranås larmades till villabranden. Huset gick inte att rädda.

2015-12-27, Singelolycka, Haga

En singelolycka inträffade vid 10-tiden på Riksväg 32 vid Haga mellan Blå grindar och Bredestad utanför Aneby.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. I bilen som vid olyckan hamnade på taket färdades en person, personen fick föras till sjukhus med okända skador.

Riksväg 32 stängdes av i samband med räddningsarbetet.

2015-12-24, Industribrand, Aneby

Räddningstjänst från Aneby och Eksjö larmades vid 07-tiden till gamla AnebyHus-området där det var kraftig rökutveckling.

På plats kunde räddningstjänsten konstatera att röken kom från ett magasin där man maler ner och förvarar bark.

Branden kunde lokaliseras till en av barkhögarna i magasinet. Den glödanden barken ska transporteras ut berättar brandmästare Tobias Arvåsen.

2015-12-21, Brand i Ladugård, Frinnaryd

Vid 05:30-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en ladugårdsbrand vid Frinnaryd.

När räddningstjänsten anlände brann det i gaveln uppe vid nocken på ladugårdens norra sida. Cirka 130 stycken kor och ungdjur finns i ladugården.

Räddningstjänst från Aneby, Tranås och Nässjö bekämpade branden. Branden startade enligt polisen troligtvis i en fläktmotor. Ingen misstanke om brott.

Tack vare ett snabbt handlande av de som arbetar i ladugården, att vinden låg rätt samt räddningstjänstens snabba arbete blev branden begränsad och inga djur kom till skada.

2015-12-11, Brand i byggnad, Aneby

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades vid 22-tiden till Bilistens gamla lokaler i Aneby där en brand uppstått i byggnaden.

Det var förbipasserande som larmade 112 när de upptäckt att det brann i byggnaden.

Räddningstjänst från Aneby, Eksjö och Nässjö larmades till platsen. Höjdenheten från Eksjö kontrollerade om branden spridit sig till taket på fastigheten.

Polisen säkrade spår vid byggnaden, bland annat säkrades spår vid en krossad fönsterruta. Räddningstjänsten fick branden under kontroll.

2015-12-06, Brand i byggnad, Aneby

Vid 21:30-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till Österlånggatan 68 i Aneby.

När räddningstjänsten anlände var det kraftig rökutveckling från garagelängan som tillhör lägenheterna.

Det visade sig att en brand av okänd anledning uppstått i ett förråd i garagelängan. Räddningstjänsten kunde släcka branden innan den spred sig till resten av längan. Polisen spärrar av platsen.

2015-12-02, Trafikolycka, Aneby

Vid 06:30-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka i korsningen Konserthusgatan / Hallgatan.

I de två bilarna som hade krockat färdades två personer. Båda var ute ur bilarna när räddningstjänsten anlände. Oklara personskador. Vägarna förbi olycksplatsen var avstängda under räddningsarbetet.

2015-11-26, Brand i byggnad, Aneby

Aneby räddningstjänst larmades vid 17:30-tiden till Attends pumphus där en glödbrand uppstått i väggen.

Det var ett rör från en vattenpump som blivit för varmt och antänt väggen. Pumpen i pumphuset har som uppgift att förse Attends sprinklersystem med vatten. Branden kunde snabbt släckas tack vare att bland annat Anebys räddningschef Tommy Gustafsson redan fanns på plats i ett annat ärende då branden utbröt.

2015-09-24, Arbetsplatsolycka, Gripenberg

Vid 13-tiden skadades en man så svårt vid en arbetsplatsolycka att hans liv inte gick att rädda.

Den tragiska olyckan inträffade vid ett grävarbete i Gripenberg. Enligt polisen fick personen som var i 65-årsåldern rasmassor över sig. Tranås räddningstjänst, ambulans och polis fanns på plats.

2015-09-08, Mc-olycka, Aneby

Vid 19:40-tiden larmades räddningsenheter till en motorcykelolycka i korsningen Lommarydsvägen / Karlegatan.

Personen som färdades på motorcykeln hade av okänd anledning kört omkull. Med bland annat huvudskador fördes personen med ambulans till sjukhus. Enligt polisen ska skadorna inte vara livshotande.

2015-09-07, Singelolycka, Säby

Straxt före kl 13 fick räddningstjänst, ambulans och polis larm om att en lastbil kört av vägen på Rv 32 mellan Säby och Sunhultsbrunn.

Foto: Linda Malmborg

Lastbilen hade hamnat liggandes på taket i diket. Föraren är enligt polisen förd till sjukhus med okända skador. Trafiken flyter på växelvis, men kommer att stängas av helt då bärgning sker.

Foto: Linda Malmborg

2015-08-29, Singelolycka, Aneby

Vid 18-tiden tappade en bilförare kontrollen över sitt fordon och hamnade i en villaträdgård vid korsningen Grännavägen / Jönköpingsvägen. Foto: Kristin Järvmark

Bilen körde även emot fastigheten. Enligt polisen misstänks föraren pga sitt körsätt för vårdslöshet i trafik. Bilen fick bärgas från platsen. Skadorna på fastigheten var av mindre omfattning. Foto: Gustav Karlsson

2015-08-26, Singelolycka, Flisby

Vid 12:40-tiden larmades Anneberg och Anebys räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka utanför Flisby.

I korsningen mot Johannesberg på vägen mellan Flisby och Flisby kyrka körde av okänd anledning en personbil med två personer i av vägen. Ingen person behövde föras till sjukhus.

2015-08-24, Trafikolycka, Eksjö

En personbilsförare som skulle parkera utanför Lidl i Eksjö vid 12:30-tiden råkade få i driven istället för parkeringsläget vilket resulterade i skador på bilar, kundvagnar och stolpe. Inga personskador uppger SmT. Foto: Linda Malmborg

2015-08-24, Rökutveckling i villa, Sund.

Ett blixtnedslag orsakade vid 11-tiden rökutveckling i en villa. Vid framkomst kunde Aneby räddningstjänst inte finna någon brand.

2015-08-21, Singelolycka, Linderås

Tranås räddningstjänst larmades vid 12:30-tiden till en singelolycka på väg 986 mellan Hullaryd och Linderås. Ingen person kom som väl var till skada. Bilen fick dock bärgas.

2015-08-20, Älgolycka, Liljedalen

En bil krockade vid 9-tiden med en älg i höjd med Liljedalen mellan Aneby och Flisby kyrka.

Personen som färdades i bilen hade själv tagit sig ur innan räddningstjänsten anlände. Personen fick följa med ambulans till sjukhus för kontroll. Älgen försvann till skogs.

2015-08-19, Trafikolycka, Bondarp

Vid 12:15-tiden larmades räddningsenheter till en trafikolycka på Rv 32 vid infarten till Bondarp, söder om Sunhultsbrunn.

Båda de olycksdrabbade bilarna hade släp påkopplat. Olyckan inträffade då ena bilen skulle göra en vänstersväng och blev då påkörd bakifrån. Ingen person behövde följa med till sjukhus. Ena körfältet var avstängt under räddningsinsatsen.

2015-08-16, Storbrand, Eksjö

Det var straxt innan kl 06:00 räddningstjänsten fick larm om längenhetsbrand i Gamla stan i Eksjö. När räddningstjänsten anlände var lägenheten redan övertänd.

En stor räddningsstyrka från flera stationer larmades till platsen, även poliser och ambulanser. Vid rökdykning anträffades i tidigt skede en person svårt skadad, en kvinna i 25-års åldern. Tyvärr gick inte hennes liv att rädda.

Elden spred sig till resten av huset och räddningstjänsten hade ett tufft jobb för att få branden under kontroll för att den inte skulle sprida sig ytterligare. Boende i och omkring det eldhärjade huset evakuerades.

Under dagen samlades flertalet personer vid polisens avspärrningar för att följa räddningstjänstens arbete samt att försöka förstå vad som hänt. En dämpad stämning rådde i Eksjö, en sorgens dag. Fler bilder finns på Marbenius Pictures Facebooksida.

2015-08-13, Älgolycka, Vrangsjö

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 13:30-tiden till Riksväg 32, vid Vrangsjö.

En bil hade krockat med en älg som kom uppspringandes på vägbanan. Efter krocken försvann älgen till skogs och eftersöks nu av jägare. Personen som färdades i bilen klarade sig utan allvarligare skador och behövde inte följa med till sjukhus.

2015-08-07, Trafikolycka, Aneby

En trafikolycka inträffade vid 09:30-tiden på Länsväg 132 i höjd med Attends.

Det var när en bil körandes från Bredestadhållet svängde vänster in på Järnvägsgatan i korsningen utanför Attends de båda bilarna krockade. Den andra bilen kom från Jönköpingshållet.

Efter krocken hamnade ena bilen i diket, den andra blev stående på vägen. Båda bilarna fick bärgas bort. De två personerna som färdades i bilarna klarade sig utan svårare skador och behövde inte medfölja ambulans till sjukhus.

2015-07-18, Singelolycka, Säby

Räddningstjänsten i Tranås, ambulans och polis larmades vid 13-tiden till ett husvagnsekipage som råkat ut för en olycka och hamnat i diket.

Olyckan inträffade på Rv 32 mellan Sunhultsbrunn och Säby. Ingen av de två personerna som färdades i bilen behövde föras till sjukhus.

2015-07-15, Ny tankbil, Aneby

Räddningstjänsten i Aneby har utrustats med en ny tankbil. Tankbilen är byggd på ett Scania-chassi och har en motor på 370hk. Vattentanken rymmer ca 7700 liter och skumtanken ca 500 liter. På taket sitter en elmanövrerad varningsskylt "OLYCKA" och en belysningsmast.

2015-07-14, Påkörd person, Källstorp

En person fick med okända skador föras till sjukhus efter att ha blivit påkörd av en bil. Händelsen inträffade vid 13-tiden i höjd med Källstrop mellan Aneby och Flisby Kyrka.

2015-07-01, Bussolycka, Anneberg

En buss i linjetrafik körde av okänd anledning av vägen mellan Anneberg och Eksjö vid 18-tiden.

Räddningstjänst, ambulanser och poliser larmades till Annebergsvägen i höjd med Älmeshultasjön, platsen där olyckan inträffat.

I bussen färdades fyra passagerare samt busschauffören. Två av dem fick enligt polisen föras till sjukhus med okända skador. Vägen var avstängd under räddningsinsatsen.

2015-06-28, Singelolycka, Härjestad

Vid 19-tiden larmades ambulans, polis och räddningstjänst till en singelolycka vid Härjestad på Lv 978 mellan Aneby och Frinnaryd.

I fordonet som av okänd anledning kört av vägen färdades enligt polisen tre yngre personer i åldrarna 15-18 år. Oklart vem av dem som körde. Oklart skadeläge på de drabbade. Polisen utreder olyckan.

2015-06-22, Utsläpp farligt ämne, Aneby

Räddningstjänsten fick vid 12-tiden rycka ut för att sanera hydraulolja efter att en slang gått sönder på ett arbetsredskap.

2015-06-21, Älgolycka, Flisby

På vägen mellan Flisby och Flisby kyrka krockade vid 9-tiden en personbil med en älg.

De två personerna som färdades i bilen skadades lindrigt och behövde inte medfölja ambulans. Älgen försvann till skogs. Bilen bärgades från platsen.

2015-06-16, Cykelolycka, Aneby

Ambulans och räddningstjänst fick vid 22-tiden bege sig till Hallgatan i Aneby där en person cyklat omkull.

Personen fick med ambulans föras till sjukhus med okända skador.

2015-06-14, Fast i gunga, Aneby

Räddningstjänsten fick vid 13:30-tiden hjälpa en person loss från en gunga vid lekplatsen i Svartåparken. I en däckgunga hade en person kanat ner med baken och hamnat i en dubbelvikt position. Personen var chockad över händelsen men klarade sig i övrigt bra.

2015-05-28, Brand i villa, Tofta

Räddningsenheter larmades vid 18-tiden till Tofta mellan Aneby och Flisby där det enligt inringare till SOS Alarm brann i en villa.

Foto: Linda Malmborg

Branden hade uppstått efter att blixten slagit ner i huset. Branden var av mindre omfattning.

Foto: Frasse

2015-05-26, Samarbetsövning, Aneby

På tisdagskvällen fick jag det spännande men obekväma uppdraget att vara en påstridig journalist under en övning på Attends. Personal från räddningstjänst, polis och Attends medverkade i övningen, där en person hade skadats allvarligt i en maskin.

2015-05-25, Trafikolycka, Skogseryd

En trafikolycka inträffade vid 20:30-tiden på länsväg 132 i höjd med Skogseryd.

En motorcykel som kom körandes från Aneby-hållet krockade med en personbil. Efter olyckan försvann motorcykeln från platsen.

Vid kollisionen förstördes ena backspegeln på bilen samt att båda främre sidorutor krossades. Motorcyklisten klarade av att hålla sitt fordon på vägen. Personen som färdades i bilen fördes med ambulans till sjukhus med bland annat splitterskador.

Cirka två kilometer från olycksplatsen hittades den misstänkta motorcykeln stående på mindre grusväg. Föraren hade avvikit från platsen. Motorcykeln beslagtogs av polisen.

2015-05-06, Trafikkontroll, Aneby

Idag är det trafiknykterhetens dag. Det innebär att polisen lägger extra fokus på att kontrollera nykterheten hos förare. Här en bild från Stalpet i Aneby.

2015-05-06, Brand i lägenhet, Aneby

Straxt efter kl 07:00 larmades räddningstjänst, ambulans och polis till Köpmansgatan i centrala i Aneby där det brann i en lägenhet.

En pärm liggandes på en spis hade fattat eld berättar styrkeledaren Daniel Berlin. Branden hade släckts innan räddningstjänsten anlände.

Räddningstjänsten fick ventilera ut rök från lägenhet och trapphus. Personen som befann sig i lägenheten blev undersökt på plats av ambulanspersonalen och behövde inte medfölja till sjukhus.

2015-05-01, Brand ute, Frinnaryd

Tranås räddningstjänst larmades vid 20:30-tiden till brand i terräng mellan Frinnaryd och Sunhultsbrunn. Vid framkomst kunde konstateras att det rörde sig om kontrollerad eldning.

2015-04-29, Singelolycka, Askeryd

Aneby räddningstjänst larmades vid 17:30-tiden till en singelolycka mellan Gransnäs och Askeryd. Vid framkomst kunde konstateras att ingen person hade kommit till skada.

2015-04-19, Villabrand, Berga

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades straxt före midnatt till en villabrand i Berga mellan Blå grindar och Bredestad.

I huset ska en person befunnit sig när branden startade. Som väl var vaknade personen och kunde ta sig ut oskadd.

Ett stort räddningsmanskap från Aneby, Eksjö och Nässjö fanns på plats för att bekämpa branden.

2015-03-30, Singelolycka, Boafall

En personbil körde vid 12:30-tiden av okänd anledning i diket på Länsväg 132 vid Boafall.

Personen som färdades i bilen fick hjälpas ut av räddningstjänsten innan vidare transport med ambulans till sjukhus. Oklart skadeläge. Ena körbanan stängdes av vid räddningsarbetet.

2015-03-30, Industribrand, Aneby

Räddningstjänsten larmades vid 11:30-tiden till magasinet på gamla Aneby Hus området.

Aneby räddningschef Tommy Gustafsson berättar att det glöder i en barkhög längst in i lokalen. Lokalen används till att mala ner bark.

Den glödande barken ska transporteras ut, men arbetet tar tid då det ligger flera högar bark framför den glödande högen.

2015-03-28, Singelolycka, Järsnäs

Vid 10:30-tiden larmades Aneby räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka på Lv 132 mellan Sund och Järsnäs.

Av okänd anledning har en personbil kört av vägen. Föraren som färdades ensam i bilen fördes med ambulans till sjukhus med okända skador.

2015-03-26, Brand i byggnad, Tranås

Vid 9:30-tiden larmades räddningstjänsten i Tranås, Ydre och Aneby till Junkaremålsskolan i Tranås där det var en fullt utvecklad brand i idrottshallen. Räddningstjänsten lyckades släcka branden. Polisen utreder uppkomsten till branden.

Foto: Frasse

2015-03-17, Singelolycka, Lommaryd

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 13:30-tiden till en singelolycka som inträffat vid Lommaryd, mellan Aneby och Hullaryd.

Av okänd anledning tappade föraren kontrollen över bilen och voltade ner i diket. Räddningstjänsten fick hjälpa personen som färdats ensam i bilen att ta sig ur, ena armen satt fastklämd. Personen fördes till sjukhus med okända skador.

2015-03-03, Singelolycka, Skärsjö

En singelolycka inträffade straxt innan kl 06 på Skärsjövägen mellan Skärsjö och Karstorp. Vägen var dåligt farbar pga snön som fallit under natten.

Bilen krockade vid avåkningen med en tall vars topp gick av och föll ned på och intill bilen, även en telefonledning föll ned. Personen som färdades i fordonet skadades lindrigt och behövde inte följa med till sjukhus.

2015-03-01, Trafikolycka, Rv 32, Vrangsjö

Vid 19-tiden larmades Aneby räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka vid Vrangsjö på Rv 32.

Olyckan inträffade då ena bilen bromsade in för en älg, bakomvarande bil hann då inte stanna utan körde rätt in i bakänden på bilen framför. Två barn och fem vuxna färdades i bilarna.

Riksväg 32 var avstängd under räddningsinsatsen. Oklart hur många skadade som fick föras till sjukhus.

2015-02-26, Bussolycka, Tranås

En busschaufför tappade vid 10:30-tiden kontrollen över sin buss när han kom körandes på Snickaregatan i Tranås.

Bussen rammade först ett elskåp, bussen började sedan backa ner för gatan, genom ett staket och in i en trädgård.

I bussen fanns sex passagerare, ingen av dem kom till skada fysiskt. Busschauffören togs omhand av amulanspersonalen och fördes sedan till Höglandssjukhuset i Eksjö med okända skador. Sjukdomsfall tros ligga bakom olyckan.

2015-02-24, Singelolycka, Notåsa, Rv 32

Vid 12:30-tiden voltade en bil av Rv 32 vid Notåsa mellan Aneby och Sunhultsbrunn. Räddningstjänst, Polis och Ambulans larmades.

Personen som kom körandes i norrgående riktning tappade av okänd anledning kontrollen över sin bil, korsade mötande vägbana, voltade nedför en slänt och blev stående på en mindre väg. En person fick föras till sjukhus med okända skador.

2015-02-22, Utsläpp av farligt ämne, Aneby

Räddningstjänsten larmades vid 12-tiden till Köpmansgatan i Aneby där förbipasserande upptäckt att en bil läckte drivmedel.

Saneringsarbetet försvårades av att föraren till bilen försökte köra iväg med den läckande bilen, trots avrådan från räddningstjänsten. Polis fick kallas till platsen. Enligt Transportstyrelsen är bilen belagd med körförbud.

En bärgare rekvireras för att forsla bort den miljöfarliga bilen till en säker plats. Efter en stunds närvaro av polis lugnade läget på platsen ner sig och räddningstjänsten kunde slutföra sitt uppdrag.

2015-02-10, Nytt räddningsfordon, Aneby

Aneby räddningstjänst har nu utökat sin fordonspark med en FIP-bil, dvs en bil för första insatsperson. En FIP-bil innebär snabbare ingripande, de första sekunderna är viktiga, säger Räddningschef Tommy Gustafsson.

Styrkeledaren i varje skift kommer att använda detta fordon för att rycka ut direkt till olycksplatsen från den plats de befinner sig. Ännu är inte fordonet i tjänst, utan väntar på att få rätt inredning samt att styrkeledarna ska få mer utbildning. Tidigast i nästa månad kommer den finnas i tjänst, berättar Tommy.

2015-02-09, Utsläpp av farligt ämne, Aneby

Vid 14-tiden fick räddningstjänsten åka till Grännavägen och sanera efter att ett dieselutsläpp skett.

2015-02-08, Singelolycka, Solberga

En personbilsförare tappade vid 16:30-tiden kontrollen över sin bil straxt söder om Solberga och hamnade i diket. Oklart skadeläge.

2015-02-08, Villabrand, Flisby

Räddningstjänst från Aneby, Anneberg och Nässjö larmades till en villabrand i Flisby straxt efter kl 16.

När räddningstjänsten anlände upptäcktes en glödbrand i bjälklaget i villan. Räddningstjänsten arbetar med att såga upp golvet för att komma åt brandhärden. Ingen person kom till skada.

2015-02-08, Trafikolycka, Aneby

Vid 10:30-tiden larmades räddningsenheter till korsningen Storgatan / Köpmansgatan i Aneby där två bilar krockat i rondellen.

En person färdades i vardera bil, personen i den ena bilen fick uppsöka sjukhus pga skada i en hand. En bil fick bärgas från platsen.

2015-02-02, Trafikolycka, Säby

Straxt efter kl 13 inträffade en trafikolycka mellan två bilar vid Katarp på Rv 32 mellan Tranås och Säby.

Den ena bilen hamnade vid olyckan i diket, den andra på vägbanan. Bilen som blev ståendes på vägbanan fick klippas upp för att få ut den skadade.

Det blev totalstopp i trafiken under tiden räddningsinsatsen varade vilket innebar långa köer på Rv 32. De skadade fördes med ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö.

2015-01-31, Singelolycka, Haurida

Ambulans, polis och räddningstjänst från Aneby och Gränna larmades till en singelolycka vid 22:30-tiden mellan Haurida och Bunn.

En personbil hade i det hala väglaget kört av vägen och hamnat i en slänt stående på en sten.

Personen som färdades i bilen hade tagit sig ut ur fordonet på egen hand innan räddningsenheterna anlände. Personen tackade nej till att följa med ambulansen till sjukhus.

2015-01-25, Singelolycka, Haurida

Räddningsenheter larmades vid 13:30-tiden till en singelolycka på Lv 986 vid Haurida. Bilen hade av okänd anledning kört av vägen och in i en stolpe.

I bilen färdades en kvinna och ett mindre barn. Båda hade tagit sig ut ur fordonet och satt sig i ett annat innan räddningstjänsten anlände. Båda personerna fördes till sjukhus med okända skador.

2015-01-25, Avåkning, Haurida

Under det att räddningsinsatsen ovan var i full gång, råkade en personbil bara ett par hundra meter därifrån av okänd anledning backa ner i en brant slänt. Inga personskador.

2015-01-23, Polisinsats, Aneby

På fredagskvällen fanns det flertalet polispatruller i Aneby som var på jakt efter en bil som stals tidigare under dagen i Nässjö.

Bilen som var av lyxigare modell var utrustad med spårsändare vilket hjälpte polisen i sitt arbete med att finna den. På en parkeringsplats utanför ett flerfamiljshus på Lundmarksgatan hittades den övergiven.

Polisen sökte i omgivningarna efter spår från biltjuven eller biltjuvarna.

2015-01-23, Brand, Jularp

Räddningstjänsten fick vid 07:30-tiden larm om att man från Rv 32 såg lågor vid Jularp. Vid framkomst kunde räddningstjänsten konstatera att det rörde sig om en kontrollerad eldning.

2015-01-22, Singelolycka, Sunhultsbrunn

Vid 16:30-tiden välte släpet till en timmerbil på Rv 32 söder om Sunhultsbrunn. Räddningstjänst från Aneby och Tranås larmades till platsen.

Lasten som fanns på släpet hamnade på vägbanan, till en början var det totalstopp i trafiken. Ytterligare en trafikolycka ska ha inträffat vid olycksplatsen uppger polisen. Okänt skadeläge i båda olyckorna.

2015-01-22, Trafikolycka, Torstorp, Lv 132

Vid 16:15-tiden blev en bil som stannat för att svänga påkörd bakifrån av en annan bil. Tre personer var inblandade i olyckan. Skadeläge okänt.

2015-01-21, Trafikolycka, Marbäck

Vid 16:30-tiden inträffade en trafikolycka på Rv 32 norr om Blå Grindar. En bil fick sladd i det hala väglaget o hamnade i diket. Vid olyckan touchades även en annan bil till. En person förd till sjukhus med okända skador.

2015-01-20, Singelolycka, Flisby

Vid Mölarp utanför Flisby körde en personbil vid 08:30-tiden av vägen och hamnade på taket. Vid olyckstillfället var det mycket halt på vägen.

I bilen färdades en person och en hund. Båda klarade sig utan skador och behövde inte medfölja ambulans till sjukhus. Vägen var avstängd under räddningsarbetet.

2015-01-15, Singelolycka, Eksjö

Straxt innan kl 21 på torsdagskvällen voltade en skåpbil av länsväg 134 utanför Eksjö. Vid olycksplatsen var det halt och snöigt.

I bilen färdades två personer samt en hund. Den ena personen i den olycksdrabbade bilen ska ha varit gravid. Personerna fördes till Höglandsjukhuset med okända skador. Hunden togs omhand av polisen.

2014-12-22, Singelolycka, Bredestad

Räddningstjänsten larmades vid 20-tiden till en singelolycka på vägen mellan Askeryd och Bredestad.

Personen som färdades i bilen hade tagit sig ut ur fordonet själv innan räddningstjänsten anlände. Personen fördes med okända skador till Höglandssjukhuset i Eksjö.

2014-12-22, Trafikolycka, Sunhultsbrunn

Vid 19:30-tiden blev en kvinna som var ute och gick med sina hundar påkörd. Skadorna blev så allvarliga att hon avled. Även en av de två hundarna dog. Polisen har anhållit en person misstänkt för grovt vållande till annans död.

2014-12-12, Singelolycka, Nobynäs

Vid Munkakvarn på skogsvägen mellan Lommaryd och Nobynäs hamnade en bil vid 23-tiden i diket.

Snöfallet gjorde vägen dåligt farbar. Dikeskörningen inträffade när personen som färdades i bilen var tvungen att backa för ett fallet träd som blockerade vägen. Inga personskador.

2012-12-12, Singelolycka, Skullaryd

Vid 19:30-tiden larmades Eksjö och Annebergs räddningstjänst till en singelolycka på Riksväg 32 norr om Skullaryd.

Personerna som färdades i bilen fick föras till sjukhus med okända skador. På platsen var det ett rejält snöoväder och väldigt halt. Begränsad framkomlighet under räddningsinsatsen.

2014-12-11, Rökutveckling, Gripenberg

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 14-tiden till Gripenberg där det var rökutveckling från en villa.

Vid framkomst visade det sig att rökutvecklingen var vattenånga som kommit ut från en överhettad vedeldad panna i pannrummet. Räddningstjänsten fick pumpa ut vattnet som sprutat ut i källaren.

2014-12-07, Singelolycka, Hullaryd

En singelolycka inträffade vid 9:30-tiden vid Nykulla straxt utanför Hullaryd.

En personbil fick sladd i det hala väglaget och voltade in i en trädgård. Personen som färdades i bilen blev kontrollerad på plats av sjukvårdspersonal och behövde inte medfölja till sjukhus.

2014-12-06, Villainbrott, Aneby

Polisen fick rycka ut till Aneby natten mot lördag på grund av att ett villainbrott hade upptäckts. Inbrottet inträffade i Vittarydsområdet.

2014-12-03, Fallolycka, Aneby

Straxt efter kl 18 larmades ambulans och räddningstjänst till Furulidskolan i Aneby där en person efter ett fall blivit liggandes på taket.

Olyckan inträffade när ett par pojkar i yngre tonåren skulle klättra upp på en stege från ena taket till det högre taket på Furulidshallen. Stegen förlorade då fästet och föll. Den ena pojken skadade sig i fallet och kunde inte ta sig ner på egen hand.

Efter smärtlindring, fixering och nervinschning fördes pojken till Höglandsjukhuset med befarad underbensfraktur, uppger räddningschef Tommy Gustafsson

2014-11-28, Brand i villa, Haurida

Vid 10-tiden fick räddningstjänsten i Aneby styra till Haurida där det brann i en villa. En diskmaskin hade fattat eld. Branden kunde begränsas till diskmaskinen tack vare en snabb släckningsinsats av de boende i huset. Räddningstjänsten fick ventilera ut röken. Ingen person kom till skada.

2014-11-28, Trafikolycka, Sunneränga

Vid 07:30-tiden larmades räddningstjänsten till en trafikolycka på rv 32 vid Sunneränga.

Två bilar hade då de mötts kommit för nära varandra och skrapat i varandras bilsidor. Inga person skador.

2014-11-28, Singelolycka, Torstorp

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 06:30-tiden till en singelolycka på lv 132 vid Torstorp.

Vid räddningstjänstens framkomst fanns ingen person i eller vid den kvaddade bilen. Bilen hade blivit liggandes på taket i diket. Polisen utreder olyckan.

2014-11-27, Röklukt, Aneby

Vid 15:30-tiden larmades räddningstjänsten till Furulidskolan där det skulle finnas röklukt. Ingen anledning till röklukten hittades och styrkan vände åter till stationen.

2014-11-06, Röklukt, Aneby

Räddningstjänsten larmades vid lunchtid till Antuna servicehus i Aneby där det automatiska brandlarmet gått igång. När de anlände bjöds de på en något för väl tillagad matbit.

2014-11-04, Singelolycka, Anneberg

På en skogsväg mellan Anneberg och Solberga välte vid 22-tiden ett militärfordon.

Räddningstjänsten i Anneberg och Nässjö larmades till platsen. De två personerna som färdades i fordonet blev avförda med ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö.

2014-11-02, Tågolycka, Aneby

Vid 11:30-tiden larmades räddningspersonal till en tågolycka. Enligt Smålands-Tidningen har en person blivit påkörd och omkommit. Olyckan inträffade i utkanten av Aneby samhälle.

2014-10-28, Ladugårdsbrand, Ebbarp

Straxt innan kl 03 larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en ladugårdsbrand vid Ebbarp utanför Tranås.

När räddningstjänsten anlände var ladugården redan övertänd. Brandmän från stationerna i Tranås, Aneby, Österbymo och Gränna fanns på plats under natten och bekämpade elden.

Enligt uppgifter till Wighsnews blev fem kalvar innebrända i ladugården. Eftersläckning och bevakning av intilliggande fastigheter kommer pågå under dagen.

2014-10-14, Mc-olycka, Bunn

Vid 15:30-tiden körde en motorcyklist av vägen mellan Hultrum och Bunn.

Polisen rubricerar olyckan som en smitningsolycka då mc-föraren mött ett annat fordon som han var tvungen att väja för, det fordonet har sedan avvikit från platsen. Okända skador på mc-föraren.

2014-09-15, Singelolycka, Frinnaryd

En personbil körde vid 16-tiden av vägen straxt utanför Frinnaryd på länsväg 979.

Personen som färdades i bilen fick hjälp av räddningstjänsten att ta sig ur fordonet som var kraftigt demolerat.

Personen fördes till sjukhus med okända skador. Vägen var avstängd under räddningsinsatsen.

2014-09-03, Bilbrand, Bondarp

Straxt före midnatt larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en brand med spridningsrisk till närliggande stall och garage vid Bondarp mellan Aneby och Sunhultsbrunn.

På plats kunde räddningstjänsten konstatera att det var en bil som brann. Ingen person fanns då i eller intill bilen. Hundpatrull skickades till platsen för att försöka spåra upp personen eller personerna som färdats i bilen.

2014-08-22, Älgolycka, Knohult

På länsväg 132 mellan Boafall och Knohult krockade vid 09-tiden en personbil med en älg. Personen som färdades i bilen fördes till sjukhus med okända skador. Älgen dog på platsen. Foto: Frasse

2014-08-07, Brand i butik, Tranås

Vid 02-tiden larmades Tranås och Aneby räddningstjänst till Storgatan i Tranås där det av brann i en livsmedelsbutik.

Branden kunde begränsas till butiken. Boende ovanför butiken fick evakueras pga röken som spred sig via ventilationen i fastigheten. Brandplatsen är avspärrad då det inte går att utesluta att branden är anlagd.

2014-08-04, Drunkningstillbud, Aneby

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 21:30-tiden till Svartån i centrala Aneby.

En person hade av okänd anledning fallit i vattnet. Räddningstjänsten fick snabbt upp honom på land. Personen fördes med okända skador till Höglandssjukhuset i Eksjö.

2014-08-03, Älgolycka, Sunneränga

På rv 32 mellan Sunneränga och Skullaryd kolliderade vid 22-tiden en bil med en älg. Inga personer kom till skada. Älgen skadades och fick avlivas.

2014-07-24, Trafikolycka, Gripenberg

En trafikolycka mellan en bil och motorcykel inträffade vid 15-tiden på länsväg 133 vid Gripenberg.

Enligt polisen fördes Mc-föraren med allvarliga skador till Höglandssjukhuset i Eksjö. Vägen stängdes av under räddningsarbetet. Orsaken till olyckan är i skrivande stund okänd.

2014-07-23, Gräsbrand, Sunneränga

Vid 18:30-tiden larmades Aneby räddningstjänst till en gräsbrand vid Sunneränga. Innan räddningstjänsten anlände hade boende i närheten redan påbörjat släckningsarbetet.

2014-07-21, Villabrand, Bållarp

Vid 10:30-tiden larmades räddningstjänsten från Tranås och Aneby till en villabrand i Bållarp vid Sötåsa, Tranås Kommun.

När räddningstjänsten anlände hade syrebristen i huset kvävt det mesta av elden. "Huset står ju kvar, men där inne har det brunnit rejält" berättade insatsledaren på plats.

Ingen person kom till skada men huset fick omfattande skador.

2014-07-19, Rökutveckling i kyrka, Lommaryd

Vid 20:30-tiden larmades räddningstjänsten i Aneby till Lommaryds kyrka.

Från en elcentral i kyrkobyggnaden var det rökutveckling.

Efter att räddningstjänsten kontrollerat kunde konstateras att ingen brand hunnit uppstå.

2014-07-13, Singelolycka, Grevby

En singelolycka inträffade straxt efter kl 11 på lv 132 vid Grevby mellan Sund och Lekeryd.

Skåpbilen hamnade i terrängen efter att chauffören väjt för ett rådjur. Personen som färdades i bilen blev undersökt av sjukvårdspersonal på plats och behövde inte medfölja till sjukhus.

2014-07-07, Röklukt i villa, Haurida

Efter ett blixtnedslag vid 17-tiden började det lukta bränt i en villa i Haurida. Efter kontroll av räddningstjänsten kunde faran att brand uppstått avskrivas.

2014-06-19, Singelolycka, Nässjö

Vid 19-tiden inträffade en singelolycka på Hallandsgatan i Nässjö.

En bil körde av okänd anledning in i ett elskåp, för att sedan fortsätta igenom en häck för att slutligen hamna i en trädgård. Personen som färdades i bilen fördes till sjukhus med okända skador.

2014-06-18, Singelolycka, Säby

Vid 23-tiden inträffade en singelolycka på riksväg 32, söder om Säby.

Personen som färdades i bilen fick föras till sjukhus med okända skador. Olyckan ska ha inträffat när föraren väjde för vilt. Riksväg 32 var avstängd under räddningsarbetet.

2014-06-17, Singelolycka, Askeryd

En singelolycka med en personbil inträffade vid 19:30-tiden på Råskogsvägen i Askeryd.

Av okänd anledning for bilen av vägen och hamnade på sidan.

Personen som färdades i bilen fördes till sjukhus med okända skador.

2014-06-16, Singelolycka, Eksjö

En bil körde vid 16-tiden av länsväg 959 mellan Eksjö och Anneberg och hamnade i skogen.

Personen som färdades i bilen fördes till sjukhus med okända skador. Räddningstjänsten från Eksjö, ambulans och polis fanns på plats.

2014-06-09, Brand i gasolflaska, Aneby

Aneby räddningstjänst larmades vid 16:30-tiden till Slåttervägen där det skulle brinna i en villa. Efter ett mycket bra släckningsarbete av villaägaren själv, fick elden lyckligtvis aldrig fäste i villan.

Det var en gasolflaska till en grill som börjat brinna. Insatsledare Joakim Klasson berömde mannens släckningsinsats - som skett med en pulversläckare innan räddningstjänsten kom till plats.

2014-06-07, Lammjakt, Skärsjö Udde

Vid 18-tiden fick Aneby räddningstjänst larm om att ett lamm höll på att orsaka trafikolyckor uppe på länsväg 132 i höjd med Skärsjö Udde.

När räddningstjänsten anlände hade lammet tagit sig till terrängen bredvid vägen. Efter några taktiska drag lyckades de fånga in lammet och återföra det på rätt sida stängslet. Se fler actionfyllda bilder på vår Fb-sida!

2014-06-06, Singelolycka, Flisby

En singelolycka inträffade vid 19-tiden på fredagskvällen på länsväg 951 mellan Mölarp och Flisby Kyrka.

Det var i en kurva som personbilen av okänd anledning kört av vägen och hamnat i diket. Personen som färdades i bilen behövde enligt polisen ej uppsöka sjukvården.

2014-06-04, Lägenhetsbrand, Tranås

Vid 22:30-tiden larmades Tranås, Aneby och Ydre räddningstjänst till Nygatan i Tranås där det brann i en lägenhet.

När branden bröt ut fanns sju personer i lägenheten, både vuxna och barn. Samtliga klarade sig undan fysiska skador.

Flera personer från fastigheten fick evakueras på grund av rök.

Polisen kommer att göra en teknisk undersökning av lägenheten för att om möjligt utreda varför det började att brinna.

2014-05-30, Skogsbrand, Jularp

Aneby räddningstjänst larmades vid 12-tiden till en skogsbrand vid Jularp.

Det var på ett kalhygge som branden av okänd anledning hade uppstått.

Då vinden låg på fanns det spridningsrisk. Efter ett tag hade räddningstjänsten branden under kontroll och kunde rikta in sig på eftersläckning.

2014-05-19, Singelolycka, Haurida

Vid Haurida hamnade straxt innan kl 15 en bil i diket efter att bilisten väjt för två älgar. Ingen person har kommit till skada.

2014-05-02, Lägenhetsbrand, Sunhultsbrunn

Straxt innan midnatt larmades Aneby och Tranås räddningstjänst till en lägenhetsbrand i Sunhultsbrunn.

Branden upptäcktes av en förbipasserande polispatrull. Efter ett snabbt ingripande av poliserna kunde branden släckas och personen som befann sig i lägenheten räddas.

Räddningstjänsten kontrollerade om branden spridit sig samt ventilerade ut röken. Ingen person behövde uppsöka sjukhus.

2014-04-28, Brand i terräng, Aneby

Räddningstjänsten i Aneby fick vid 15:30-tiden rycka ut till Smörsoppstigen där det av okänd anledning brann i en komposthög. Branden var snabbsläckt.

2014-04-24, Cykelolycka, Aneby

Vid 15:30-tiden fick en person med okända skador föras till sjukhus efter att han kört omkull med cykel på Österlånggatan.

2014-04-23, Gårdsbrand, Säby

Räddningstjänst från Tranås, Aneby och Gränna larmades straxt efter midnatt till Varvestorp utanför Tranås.

En ladugård hade av okänd anledning fattat eld. Branden hade även spridit sig till intilliggande mindre hus. Boningshuset bevakades av räddningstjänsten så att inte branden fick fäste där.

I ladugården ska det ha funnits mellan 50-60 ungdjur, kvigor och kalvar. Ingen av dem kunde räddas. Ingen person ska ha kommit till skada.

2014-04-22, Verkstadsbrand, Mada, Tranås

Vid 08:30-tiden larmades en stor räddningsstyrka till Mada.

En brand hade uppstått i en verkstadsbyggnad. I byggnaden fanns flaskor med Acetylen, vilket till en början försvårade släckningsarbetet. Räddningstjänst från Tranås, Aneby och Österbymo fanns på plats.

Flera veteranbilar förvarades i byggnaden samt i den närligganden ladugården. Troligtvis har samtliga bilar kunnat räddas. Inga personer ska ha kommit till skada enligt polisen.

2014-04-15, Singelolycka, Sunhultsbrunn

En person fick vid 13-tiden föras till sjukhus med okända skador efter att hans fyrhjuling kört in i ett träd.

2014-04-07, Älgolycka, Sunneränga

Straxt efter kl 05:00 krockade en personbil med en älg på Rv 32 vid Sunneränga.

Föraren, som var ensam i bilen, fördes till sjukhus med okända skador. Älgen dog på platsen.

2014-04-02, Trafikolycka, Hattarp

En trafikolycka inträffade mellan två personbilar vid 11:30-tiden på Rv 32 mellan Aneby och Sunhult i höjd med Hattarp.

De tre personerna som färdades i bilarna hade tagit sig ur själva innan räddningspersonalen anlände. Samtliga inblandade fördes med ambulans till sjukhus för kontroll.

2014-03-24, Storövning, Aneby

På måndagskvällen hade räddningstjänst, polis, ambulans och friviliga resursgruppen övning i Svartåskolan.

Polisen som var först på plats fick säkra upp platsen innan övrig räddningspersonal fick anlända.

På platsen fanns flera statister som spelade skadade, någon var skottskadad, en del chockade.

2014-03-13, Älgolycka, Blå Grindar

Mellan Blå Grindar och Aneby krockade vid 19:30-tiden en personbil med en älg. Personen som färdades i bilen kom inte till skada, älgen avvek från platsen.

2014-03-02, Soteld, Vireda

Aneby räddningstjänst fick vid 9-tiden rycka ut till en villa i Vireda där man hade en soteld.

2014-02-27, Singelolycka, Hullaryd

En personbil körde vid 9:30-tiden av vägen och voltade. Bilen kom körandes från Vireda, olyckan inträffade straxt innan Hullaryd.

Personen som färdades ensam i bilen hade själv tagit sig ur fordonet innan räddningstjänsten anlände. Föraren chokades av händelsen, men klarade sig lyckligtvis undan fysiska skador. Bilen fick omfattande skador.

2014-02-18, Singelolycka, Haurida

Mellan Haurida och Vireda körde vid 17:30-tiden en personbil av vägen och hamnade hängandes på sten.

I bilen färdades fyra personer. Några av de drabbade hade fått lindriga skador och kunde plåstras om på plats, ingen behövde följa med till sjukhus.

2014-02-16, Singelolycka, Bredestad

Vid 00:30-tiden inträffade en singelolycka vid Bredestad på Rv32. Tre personer färdades i bilen, ingen behövde uppsöka sjukvård.

2014-02-15, Singelolycka, Torstorp

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 22-tiden till en singelolycka på väg 132 vid Torstorp.

Vid olycksplatsen rådde svår halka. Personen som färdades i bilen klarade sig undan allvarliga skador.

2014-01-26, Villabrand, Frinnaryd

Ett stort räddningsmanskap larmades straxt före kl 01:00 natten mot söndag till en villabrand i Frinnaryd.

Räddningstjänsten från Aneby, Tranås och Eksjö bekämpade branden. Ambulans och polis fanns också på plats.

Huset totalförstördes i branden. Inga personer ska ha kommit till skada. Polisen har inlett en förundersökning för att undersöka och om möjligt fastställa orsaken till brandens uppkomst.

2014-01-14, Villabrand, Lommaryd

Aneby Räddningstjänst fick vid 12-tiden rycka ut till Tubbarp där en brand uppstått i en villa.

Det var en träregel intill en vedspis som fattat eld. Tack vare snabbt ingripande från boende i huset kunde räddningstjänsten fort få kontroll över branden. Ingen person kom till skada.

2014-01-12, Lastbilsolycka, Klockarp

En lastbil körde vid 23:30-tiden i diket på Rv 32 vid Klockarp mellan Eksjö och Skullaryd.

Släpet är lastat med armeringsnät. Ingen person kom till skada.

2013-12-14, Trafikolycka, Flisby

Räddningstjänsten i Anneberg fick vid 16-tiden rycka ut då två bilar kolliderade i korsningen mellan väg 964 och 967, Flisbyvägen.

Totalt var åtta personer inblandade i olyckan. Personerna som färdades i bilarna klarade sig lyckligtvis undan skador. Bilarna blev det dock värre med, de fick bärgas från platsen.

2013-12-11, Soteld, Aneby

Aneby Räddningstjänst fick vid 12-tiden åka till en soteld i en villa i centrala Aneby. Läget fick de snabbt under kontroll. Foto: Linda Malmborg

2013-12-07, Trafikolycka, Sunhultsbrunn

Tranås räddningstjänst larmades vid 11-tiden ut till Rv 32. Norr om Sunhultsbrunn hade en bil kört på en annan bil bakifrån.

I samband med olyckan inträffade ytterligare en trafikolycka mellan två bilar, så totalt behövdes tre bilar bärgas från platsen. Minst en person fick föras till sjukhus med ambulans.

2013-12-06, Bussolycka, Järsnäs

Linjebuss 124 körde vid 19-tiden i diket på väg 132 vid Järsnäs.

I bussen som färdades mot Aneby fanns ett 15-tal resenärer. Inga personer ska enligt polisen ha kommit till skada. Ersättningsbuss sattes in.

2013-12-06, Trafikolycka, Lilla Hultrum

En trafikolycka inträffade straxt efter kl 07:00 vid Lilla Hultrum.

Två personbilar hade kört in i ett träd som fallit omkull av stormen Sven.

En person fick föras till sjukhus med okända skador. Vägen var avstängd under räddningsarbetet.

2013-12-03, Lastbilsolycka, Bredestad

En lastbil med släp körde vid 06-tiden av Riksväg 32 mellan Bredestad och Blå Grindar.

Lastbilen var lastad med ca 5000 höns, hur det gick med dem är i skrivande stund oklart. Chauffören klarade sig utan skador.

2013-12-02, Tekniska problem

2013-12-02, Villabrand, Vittaryd

Aneby räddningstjänst larmades vid 10:30-tiden till en villa i Vittaryd där det brann i en källare.

Räddningstjänsten fick branden snabbt under kontroll. Ingen person kom till skada.

2013-11-22, Singelolycka, Bälaryd

En person fick föras till sjukhus efter en singelolycka som inträffade straxt innan kl 07:00 mellan Täringstorp och Torrsjö utanför Aneby.

2013-10-11, Industribrand, Anneberg

Flera räddningstjänster larmades vid 16:30-tiden till den gamla tapetfabriken i Anneberg.

Från byggnaden var det kraftig rökutveckling. Allmänheten varnas för att inte andas in den giftiga röken.

2013-09-24, Trafikolycka, Aneby

Sju personer var vid 17-tiden inblandade i en trafikolycka som inträffade i korsningen Lommarydsvägen / Karlegatan.

Ingen av de inblandade behövde uppsöka sjukvård. Bilarna fick bärgas bort.

2013-09-18, Älgolycka, Knohult

Vid 6-tiden skadades en person lindrigt då en personbil kolliderade med en älg. Olyckan inträffade på länsväg 132 i höjd med Knohult.

Vid olyckan skadades älgen så svårt att den fick avlivas av jägare.

13-09-07, Lägenhetsbrand, Tranås

Vid 13-tiden larmades Tranås och Aneby Räddningstjänst till Storgatan i Tranås där det välde ut rök från en lägenhet.

Vid framkomst visade det sig röken komma från en torrkokning. Ingen person kom till skada. Aneby Räddningstjänst behövde aldrig gå fram.

2013-08-21, Arbetsplatsolycka, Aneby

En byggnadsarbetare skadades vid 14-tiden efter ett fall på ca 3-4 meter från en byggnadsställning. Enligt polisen var personen vid medvetande när han fördes till Höglandssjukhuset.

2013-08-15, Fastklämd person, Bredestad

Vid 20-tiden fick räddningstjänsten rycka ut till Bredestad där en man satt fastklämd under ett träd. Mannen som var vid medvetande fördes med ambulans till Höglandssjukhuset med okända skador.

2013-08-15, Trafikolycka, Aneby

En trafikolycka inträffade mellan två bilar vid 13-tiden i korsningen Österlånggatan-Skolgatan. Tre personer var inblandade varav två blev avförda till sjukhus med okända skador.

2013-08-08, Trafikloycka, Aneby

Två bilar krockade vid 16-tiden i korsningen Konserthusgatan-Hallgatan. Enligt polisen fördes båda förarna till sjukhus. Foto: Tobias Johansson

2013-08-05, Brand i lantbruksmaskin, Bredestad

Aneby Räddningstjänst larmades vid 12:30-tiden till Bredestad där en brand uppstått i en rundbalspress.

2013-07-08, Verkstadsbrand, Eksjö

Eksjö, Hjältevad och Nässjö räddningstjänst larmades vid 2-tiden till Järnvägsgatan i Eksjö där det brann i en bilverkstad.

Branden var fullt utvecklad när de första styrkorna anlände till platsen. Ingen person har kommit till skada men byggnaden blev totalförstörd.

På grund av att det fanns explosiva gasflaskor i byggnaden kallades militären in med ett bepansrat fordon som underlättade arbetet för räddningstjänsten.

2013-06-29, Anträffad död, Anebysjön

Den saknade personen efter båtolyckan i Anebysjön den 24 juni är hittad död. Ca 300 meter ut i sjön fann en privatperson vid 21:30-tiden mannen. Arkivbild.

2013-06-24, Båtolycka, Anebysjön

En person eftersöktes under måndagskvällen i Anebysjön efter en båtolycka.

Två personer färdades i en båt som kantrade. Den ena personen lyckades simma iland, den andre personen söks av räddnigstjänst som har flera båtar ute. Larmet inkom vid 19:30-tiden.

2013-06-17, Älgolycka, Bredestad

Två personbilar kolliderade vid 9-tiden med en älg på Rv 32 i höjd med Bredestad.

Samtidigt som de två inblandade bilarna möttes gav sig en älg ut på körbanan.

Älgen som försvann in i den närliggande skogen eftersöktes av jägare. En person färdades i vardera bil. Ingen person kom till skada.

2013-06-10, Älgolycka, Flisby

En älgolycka inträffade vid 22:30-tiden mellan Tofta och Mölarp utanför Flisby.

Vid kollisonen körde föraren som var ensam i bilen av vägen. Personen som färdades i bilen fördes till sjukhus med okända skador. Älgen eftersöks av jägare.

2013-06-07, Singelolycka, Vrangsjö

En person fick vid 01-tiden föras till sjukhus efter en singelolycka vid Vrangsjö på Rv 32.

Bilen som av okänd anledning körde av vägen, hamnade nere i en slänt och var svår att upptäcka från vägen.

I bilen färdades förutom chauffören även två hundar. Samtliga klarade sig undan allvarligare skador.

2013-06-03, Trafikolycka, Blå Grindar

Vid 17-tiden inträffade en trafikolycka vid Blå Grindar på Rv 32. Tre bilar, en person i vardera bil var inblandade.

Två personer har med lindriga skador avförts med ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö.

2013-05-30, Trafikolycka, Vireda By

En person fick vid 15:30-tiden föras till sjukhus med okända skador efter en trafikolycka på Rv 132 vid Vireda By mellan Lekeryd och Huskvarna.

Olyckan inträffade då den ena personbilen av okänd anledning kom över på motsatt körbana. Under räddningsarbetet blev det totalstopp förbi olycksplatsen.

2013-05-23, Glödbrand, Aneby

Räddningstjänsten larmades vid 07:30-tiden till Hags där det blivit varmgång i en maskin.

Det var spån från en slags borrmaskin som hade börjat glöda. För att se till att inte branden spridit sig till silon dit spånet via kanaler förs finns räddningstjänsten personal kvar på platsen minst en timma.

2013-05-22, Lastbilsolycka, Gripenberg

En lastbil körde vid 16-tiden pga sin höjd in i en viadukt på länsväg 133 i Gripenberg.

Till följd av olyckan blev det störningar i både bil och tågtrafik. Ingen person kom till skada.

2013-05-11, Trafikolycka, Gripenberg

Två bilar kolliderade straxt för klockan 10 på den gamla vägen mellan Gripenberg och Linderås.

Olyckan inträffade då ena bilen korsade vägbanan för att svänga in på en mindre väg, den andra bilen hann då inte stanna.

Ingen person fick några allvarliga skador.

2013-05-06, Singelolycka, Eksjö

En singelolycka inträffade vid 21-tiden på länsväg 956 mellan Eksjö och Anneberg.

Bilen som färdades mot Anneberg fick av oklar anledning sladd och voltade.

I bilen färdades tre ungdomar, samtliga fördes till sjukhus med okänt skadeläge.

2013-05-05, Trafikolycka, Aneby

Straxt före kl sju i morse larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka vid Jularp.

En personbil med fyra personer hade av oklar anledning kört in i en stillastående traktor.

Två personer fick hjälpas ut ur bilen av räddningspersonalen. Minst tre personer är avförda till sjukhus, skadeläge oklart. Polisen utreder olyckan.

2013-05-03, Gräsbrand, Jularp

Vid 13-tiden larmades Aneby Räddningstjänst till en gräsbrand i Jularp. Branden som var av mindre omfattning, var släckt när styrkan kom på plats.

2013-05-01, Trafikolycka, Torstorp

Två personbilar kolliderade vid 11-tiden vid Torstorp på länsväg 132.

I bilarna färdades två personer, båda fördes till sjukhus med okända skador. Mindre störningar i trafiken.

2013-05-01, Singelolycka, Tranås

Vid 04:30-tiden inträffade en svår singelolycka på lv131 mellan Tranås och Hestra.

Räddningstjänsten fick arbeta länge med att få loss personen som färdades i den svårt demolerade bilen. Personen fördes med allvarliga skador till sjukhus.

2013-04-28, Cykelolycka, Eksjö

En cyklist cyklade omkull vid 10:30-tiden på lv 959 mellan Eksjö och Anneberg. Den skadade personen fördes till sjukhus för vård.

2013-04-26, Trafikolycka, Aneby

Två personbilar kolliderade vid 21-tiden med varandra i korsningen Grännavägen och Jönköpingsvägen.

En person fick föras till sjukhus med okända skador. Vägen förbi olycksplatsen stängdes av under räddningsarbetet.

2013-04-21, Trafikolycka, Vrangsjö

En trafikolycka inträffade vid 03:30-tiden på Rv 32 vid Vrangsjö.

En polisbuss och en polisbil hade ett efterföljande på en stulen bil. När personbilen plötsligt voltade av vägen, bromsade polisbilen kraftigt, till följd av det hann inte efterföljande polisbuss stanna utan körde in i polisbilen.

Räddningsinsatsen blev stor. Totalt fick nio personer föras till sjukhus, fem till Höglandssjukhuset och fyra till Ryhov. Skadeläge okänt.

2013-04-15, Ladugårdsbrand, Lekeryd

Ett 40-tal nötkreatur brändes vid 13-tiden inne i en ladugårdsbrand straxt utanför Lekeryd.

Endast ett fåtal av djuren som fanns i ladugården kunde räddas från eldens våldsamma förlopp. En person fick föras till sjukhus med lättare rökskador som han ådrog sig då han försökte släcka elden.

Ladugården var övertänd redan när första räddningsenhet kom till platsen. Aneby Räddningstjänst bistod med hjälp av tankbil.

2013-04-14, Villabrand, Hestra

Vid 19-tiden på söndagskvällen larmades Ydre, Tranås och Anebys stationer till en villabrand utanför Hestra.

Branden var vid 22-tiden ännu inte under kontroll. Inga personer har kommit fysiskt till skada.

2013-04-12, Singelolycka, Flisby

En personbil körde vid 22-tiden av vägen mellan Tofta och Mölarp då föraren väjde för en älg.

Personen som färdades ensam i bilen blev omhändetagen av sjukvårdspersonal.

2013-04-09, Husras, Knohult

Räddningstjänsten larmades vid 9-tiden till Knohult där ett hus höll på att rasa. Väl på plats kunde de konstatera att huset stod kvar men att det fanns sprickor i huset.

Någon form av byggprofession kallas till platsen för att avgöra vad som skett. Räddningschefen stannar kvar, resten av räddningstjänsten vänder åter mot Aneby. Inga personer kom till skada.

2013-04-07, Trafikolycka, Marbäck

Två bilar frontkolliderade straxt efter kl 12 på Rv 32 mellan Marbäck och Vrangsjö.

Räddningstjänst, flera ambulanser, ambulansledning, samt polis skickades till platsen. I de krockade bilarna färdades fyra personer, däribland ett barn.

Samtliga personer som färdats i bilarna födes till sjukhus med okända skador. Vägen var avstängd under räddningsarbetet.

2013-04-03, Singelolycka, Aneby

Räddningstjänsten larmades ca 05:40 till en singelolycka vid Stalpet. En bil hade av okänd anledning kört av vägen och ner i en slänt.

Personen som färdades ensam i bilen fick hjälp av räddningstjänsten att ta sig ur. Personen fördes till sjukhus med bland annat ryggsmärtor.

2013-03-29, Bilbrand, Haurida

Vid 8-tiden larmades Aneby Räddningstjänst till Skinnarebo utanför Haurida där en bilbrand av okänd anledning utbrutit.Ingen person kom till skada, men bilen fick omfattande skador.

2013-03-27, Trafikolycka, Aneby

En trafikolycka mellan två bilar inträffade vid 7-tiden i korsningen Konserthusgatan / Nygatan.

I bilarna färdades tre vuxna och tre barn. Ingen behövde följa med till sjukhus.

2013-02-23, Djurlivräddning, Aneby

Aneby Räddningstjänst fick vid 12-tiden åka till Anebysjön där en älg hamnat i nöd.

Älgen hade gått igenom isen och kunde inte själv ta sig upp. När älgen fått hjälp med att komma upp på land, var den mycket tagen av händelsen. Räddningstjänsten har nu uppsikt över älgen för att se om den lyckas med att samla nya krafter.

2013-02-20, Villabrand, Simudden

En villa vid Simudden mellan Bälaryd och Ryd totalförstördes under natten av en brand.

Räddningstjänsten i Aneby och Jönköping fick larmet om branden vid vid 01:30-tiden, och när första enheten kom på plats var villan redan övertänd.

Enligt polisen var huset under renovering och ingen person ska ha kommit till skada.

2013-02-18, Singelolycka, Sund

En singelolycka inträffade vid 16-tiden på Länsväg 132 vid avfarten mot Äng.

Det var en personbil som fick sladd i det hala väglaget och hamnade i diket. Personen som färdades i bilen fick föras till sjukhus med okända skador.

2013-02-10, Trafikolycka, Hullaryd

En person fick föras till sjukhus efter en trafikolycka i Hullaryd vid 11:30-tiden.

De två personbilarna krockade i korsningen Anebyvägen / Tingsvägen. Den ena bilen krockade även med en fastighet.

2013-02-09, Bilbrand, Sunneränga

På Rv 32 vid Sunneränga började vid 20-tiden en bil under färd att brinna.

Branden som startade av okänd anledning kunde begränsas till motorutrymmet. Ingen person kom till skada men bilen fick omfattande skador.

2013-02-09, Singelolycka, Tranås

En personbil körde vid 19-tiden av Råsvägen i Tranås och hamnade delvis i en bäck.

Det hala väglaget i kombination med hastigheten tros vara orsaken till olyckan. Ingen person kom till skada.

2013-02-03, Mord, Nässjö

Efter ett samtal till Polisen under söndagseftermiddagen åkte en polispatrull till en bostad i Nässjö. Där hittades en person avliden och en person svårt skadad.

Den svårt skadade transporterades med ambulans till sjukhus för vård. Den mördade personen transporterades bort i en bårbil. Polisen har inlett en förundersökning rubricerad till mord och mordförsök.

2013-01-13, Tågolycka, Tranås

Ett arbetsfordon krockade vid 23-tiden med ett godståg straxt norr om Tranås station.

Det var skopan på arbetsfordonet som slog i tåget som kom åkandes norr ut. Ingen människa ska fysiskt ha kommit till skada.

2012-12-31,

Tack alla som besökte sidan 2012!

Har du några idéer om hur sidan kan bli bättre 2013? Maila i så fall fotograf@marbenius.com och berätta!

2012-12-31, Arkiv

Nyhetshändelser från 2012 hittar du på länken som är uppe till vänster på denna sida.

Marbenius Picture reserverar sig för eventuella fel i texten.